Afscheid Peter Koster

10
Oktober 2017
Afscheid Peter Koster STC Group

10 oktober 2017, Rotterdam – Na bijna 40 jaar neemt Peter Koster vandaag afscheid van het STC. De laatste jaren is Peter locatiedirecteur van de schoollocatie Anthony Fokkerweg geweest; het middelpunt van wegtransport en logistiek in de Rotterdamse Waalhaven. Peter heeft zich met hart en ziel ingezet voor een goede aansluiting tussen het onderwijs en het toekomstig werkveld van mbo-studenten. Vanmiddag is zijn afscheid in aanwezigheid van collega’s en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven gevierd.

 

Frits Gronsveld, voorzitter College van Bestuur, prees de gedrevenheid van Peter. Zijn energie en passie zal gemist worden. Als dank voor zijn inzet ontving Peter de gouden STC-speld.

Namens het werkveld sprak Ward Bruiniks van Mooy Logistics. Hij vertelde over de waardevolle rol die Peter speelde om onderwijs en werkveld goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook sprak hij de hoop uit dat het STC de hechte samenwerking voort blijft zetten, nu Peter met pensioen gaat.

Ook collega Fred Ruggenberg stond stil bij het vertrek van Peter. Hij vroeg hem hoe het is om de touwtjes uit handen te geven nu zijn pensioen daar. Peter antwoordde krachtig: “Met mixed feelings”.

Afsluitend nam Peter zelf ook het woord en haalde bijzondere herinnering op uit 40 jaar onderwijs. Ondanks alle vernieuwingen in de klas benadrukt Peter dat de docent voor veel studenten altijd doorslaggevend zal blijven.

Meer nieuws