Eerste Nederlandse opleidingsinstituut met LNG bunkersimulator

15
November 2017
LNG Dual Fuel bunkersimulator

15 november 2017, Rotterdam – Als eerste opleidingsinstituut in Nederland kunnen wij onze studenten en cursisten trainen op een LNG bunkersimulator. Dit simulatormodel maakt het mogelijk om in een veilige en realistische omgeving onze studenten en cursisten de complexiteit, gevaren en risico’s van het werken met LNG beter te laten begrijpen. Het bunkeren van LNG op deze nieuwe LNG bunkersimulator is een van de (tijdsbesparende) onderdelen in de IGF Code advanced cursus van STC Training & Consultancy Deze bunkering is geaccrediteerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en vervangt een van de drie vereiste bunkeringen, zoals voorgeschreven in het STCW.

IGF Code
Sinds 1 januari zijn de IGF Code cursussen verplicht voor bemanningen die varen op gasvormige of andere licht ontvlambare brandstoffen. De trainingsvereisten zijn vastgelegd in het STCW. Deze nieuwe IGF Code cursussen zijn zowel op basic als op advanced level beschikbaar en zijn beiden geaccrediteerd door ILT.

ReaLNG-project
Binnen het ReaLNG-project zijn specifieke cursussen ontwikkeld voor bemanningsleden van schepen die (gaan) varen op LNG (liquefied natural gas). Tijdens dit project zijn verschillende nieuwe praktische trainingstools ontwikkeld voor de LNG IGF Code cursussen. STC Group heeft deze tools nu uitgebreid met de nieuwe state-of-the-art LNG Dual Fuel bunkersimulator voor het K-Sim Engine simulator platform. Dit model van Kongsberg Digital is specifiek ontworpen om het werken met en bunkeren van LNG als brandstof te trainen.

Meer nieuws