Hoogspanningspracticum

Hoogspanningspracticum | STC Group

Het Hoogspanningspracticum van STC Group wordt ingezet voor studenten die bij ons een maritieme mbo- of hbo-opleiding volgen. Daarnaast kan het practicum ook gebruikt worden voor de onder IMO-regels verplichte bijscholing van zeevarenden.

IMO
In de internationale wetgeving met betrekking tot competenties van scheepsofficieren is voorgeschreven dat het thema Hoogspanning onderdeel moet zijn van de zeevaartopleiding. In het hoogspanningspracticum kunnen studenten en cursisten ervaren hoe het in- en afschakelen in de praktijk, met moderne hoogspanningsschakelkasten gaat. Bovendien kunnen zij oefenen met verschillende schakelautomaten en kunnen zij leren hoe, met behulp van computers, instellingen van beveiligingen worden ingesteld. Daarnaast kan men oefenen met het aarden van apparatuur, het dragen van beschermende kleding in diverse gevarenklassen en het meten van isolatieweerstand.

De realisatie van dit practicum is mede mogelijk gemaakt door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap ‘Met Maritieme Techniek naar de Top’.