Zeilschip Eendracht

Zeilschip Eendracht | STC Group

Zeilschip Eendracht is het paradepaardje van de STC-vloot. De prachtige driemaster wordt ingezet tijdens de nautische mbo- en hbo-opleidingen van STC Group.  Zo  brengen veel deelnemers en studenten in hun eerste opleidingsjaar een aantal dagen door aan boord.

De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen, ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. De Eendracht is gebouwd om met onervaren (jonge) mensen de zee op te gaan. Vandaar dat veiligheid voorop staat. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet in de masten geklommen te worden. Alle zeilhandelingen vinden plaats vanaf het dek. Hierdoor kan iedereen mee en ook leren zeilen.

Exploitatie
Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ exploiteert als non-profit organisatie zeilschip de Eendracht. De stichting heeft als doel jongeren bekend te maken met de elementen van de zee. Kijk voor meer informatie op www.eendracht.nl.