Haven Havo goed van start

01
Oktober 2018
Haven Havo

Op de Haven Havo zijn 22 leerlingen vol enthousiasme begonnen aan het eerste leerjaar van deze nieuwe opleiding.

De brugklassers krijgen naast de havo-vakken 16 uur praktijkles per week. Daarbij is veel aandacht voor het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden bij het vak Onderzoek & Ontwerpen.
Een dag in de week zijn de leerlingen bezig met een maatschappelijke opdracht. Ze brengen dan digitale vaardigheden bij aan eenzame ouderen en jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door de grote variatie in lesvormen en de afwissling van theorie en praktijk is geen dag hetzelfde op de Haven Havo. De opleiding is bedoeld voor jongens en meisjes die van leren houden, maar ook graag praktisch bezig zijn.

Ambitie

Volgend jaar worden leerjaar 2 en 4 gestart; in leerjaar 4 kunnen ‘zij-instromers’ terecht, leerlingen die na de mavo verder willen op de havo en havisten die ook graag praktisch onderlegd willen worden.
De Haven Havo sluit goed aan op de hbo-opleidingen die het STC samen met Hogeschool Rotterdam aanbiedt in het Rotterdam Mainport Institute.

De Haven Havo is een samenwerking tussen het STC vmbo college en Vreewijk Lyceum.  Het is een voorbeeld van toekomstbestendig onderwijs: door slim samen te werken en kennis, ervaringen en faciliteiten te delen, bieden de scholen Rotterdamse havoleerlingen een voorsprong.

Het Havenbedrijf en andere organisaties uit de haven zijn actief betrokken bij deze opleiding. Zij willen graag dat dit initiatief slaagt, want er zijn de komende jaren 15 à 20.000 vacatures in de Rotterdamse haven.

Bent u ook geïnteresseerd in de Haven Havo? Lees hier meer.

Meer nieuws