Stellendam – campus Zuidwest

De schoollocatie van het STC mbo college in Stellendam is meer dan een zeevaartschool. Het aanbod van mbo-opleidingen is gericht op scheepvaart- en techniekonderwijs op niveau 2, 3 en 4.

De STC campus Zuidwest is gevestigd in de Deltahaven in Stellendam en is de plek voor jongeren op Goeree-Overflakkee om te starten met een technisch basisjaar.

schoollocatie STC campus Zuidwest Stellendam | STC mbo college

Technisch basisjaar
Studenten zitten in het eerste jaar in één klas en krijgen daarnaast een dag per week les in de richting van hun voorkeur. Na het eerste jaar kiezen de studenten voor een mbo-opleiding gericht op procestechniek & maintenance, scheeps- en jachtbouw, visserij of zeevaart. Studenten blijven in Stellendam voor zeevaart of visserij. Voor een opleiding in de procestechniek of maintenance gaan studenten vanaf jaar twee naar Brielle. In Rotterdam vindt het vervolg plaats voor jongeren die kiezen voor scheeps- en jachtbouw (maritieme techniek).

Faciliteiten

In alle mbo-opleidingen staat het opdoen van praktijkervaring centraal.  Tijdens het technisch basisjaar gebruiken studenten de uitgebreide voorzieningen, van techniek- en motorwerkplaatsen tot de modernste zee- en visvaartsimulatoren. In de praktijklessen leren studenten de ins en outs van sleutelen aan pompen en machines, lassen, bankwerken, elektrotechniek, pijpfitten, pneumatiek en hydrauliek.

Bereikbaarheid
De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Vanaf Middelburg:
Station Middelburg: bus 133 (richting Oude-Tonge Busstation). Overstappen bij het Transferium in Renesse op bus 104 (richting Spijkenisse Metro Centrum). Uitstappen bij de halte Vissershaven, Stellendam.

Vanaf Rotterdam / Spijkenisse centrum:
Metrostation Zuidplein: metro D (richting De Akkers) . Overstappen bij het metrostation Spijkenisse Centrum  op bus 104 (richting Renesse Transferium). Uitstappen bij de halte Vissershaven, Stellendam.

Kom kennis maken!

Deze locatie opent een paar keer per jaar haar deuren voor geïnteresseerden. Docenten en studenten vertellen graag meer over de opleidingen. Klik hier voor het actuele overzicht van onze open dagen. In het schooljaar 2020-2021 proberen wij geïnteresseerden zoveel mogelijk binnen de RIVM-richtlijnen op de STC campus Zuidwest te ontvangen.

 

Vragen?
Wil  je meer weten over de STC campus Zuidwest of heb je vragen over ons opleidingsaanbod? Onze collega’s staan je graag te woord via  0187 – 49 19 68.

 

Deltahaven 4

3251 LC Stellendam

Telefoon: 0187 - 49 19 68

E-mail: info@stc-group.nl