• STC-Group
  • STC-Group

Wilhelminakade – Rotterdam

De locatie aan de Wilhelminakade is gelegen op de Kop van Zuid aan de voet van de Erasmusbrug en op loopafstand van Hotel New York. Het pand is volgens architect Sir Norman Foster “een glazen doos om de eigenlijke simulator”. Centraal in dit pand staat namelijk de nagebouwde 360 graden scheepsbrug waarop de besturing van grote zeeschepen gesimuleerd kan worden. Het Atrium biedt een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de scheepvaart op de Maas.

Faciliteiten

Deze locatie wordt primair ingezet voor de opleiding en training van volwassen professionals. Naast de grote scheepsbrugsimulator bevinden zich hier ook een VTS-, Imtech-, sleepboot- en ECDIS-simulator.

Welk aanbod?

De locatie aan de Wilhelminakade wordt gebruikt voor de training en scholing van volwassen professionals. Voorbeelden van het cursusaanbod zijn ship handling, ECDIS, ERM, BRM, BTM, VTS, Imtech, Jack-up barge en sleepboottrainingen. Daarnaast wordt de locatie, dankzij de aanwezigheid van allerlei simulatoren, gebruikt voor het uitvoeren van onderzoeks- en simulatieopdrachten voor externe opdrachtgevers. Ook wordt de locatie ingezet voor assessment van zeevarenden.

Routebeschrijving Wilhelminakade

Download File

Wilhelminakade 701

3072 AP Rotterdam

Telefoon: 010 - 48 66 654

E-mail: fo-wk@stc-r.nl