Van de bank naar werk: Leer- en begeleidingstraject 30 jongeren op weg naar de haven

05
Maart 2018
Van de bank naar werk

5 maart 2018, Rotterdam – Vandaag zijn op de Waalhaven dertig jongeren uit Rotterdam gestart met een leer- en begeleidingstraject. De jongeren wonen in Rotterdam-Zuid of Stadshavens en willen graag aan de slag in de haven of logistiek. Ze hebben echter allemaal nog een fikse achterstand tot de arbeidsmarkt. Het drie maanden durende traject gaat hen helpen bij het dichten van dit gat en het vinden van een baan. Dit traject is een initiatief van het programma Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid.

De dertig jongeren die vandaag gestart zijn, zijn 16 tot 25 jaar oud. De meesten van hen hebben hun middelbare school niet afgemaakt en geen van hen heeft op dit moment een baan. Hun wil om aan de slag te gaan is groot, maar zij ervaren flinke barrières bij hun zoektocht naar een baan. Het vandaag gestarte maatwerktraject richt zich op het wegnemen van een aantal van deze barrières. Zo krijgen de jongeren de kans om bij STC Training & Consultancy certificaten te behalen die nodig zijn om in de haven of logistiek aan de slag te gaan. Denk daarbij aan heftruck-, VCA-, 1.3 IDMG- en BHV-certificaten. Onder begeleiding van een ervaren mentor van het STC gaan zij aan de slag met het verbeteren van hun sociale vaardigheden, leggen zij allerlei bedrijfsbezoeken af en wordt er wekelijks gesport. Tot slot oefenen zij in het voeren van sollicitatiegesprekken en het opstellen van een CV. Aan het eind van het drie maanden durende traject gaat onder andere bemiddelaar TOS–MHR de jongeren helpen bij het vinden van een baan in de (haven)logistiek.

Joey en Roy zijn twee van de jongeren die vandaag gestart zijn met het leer- en begeleidingstraject. Roy omdat hij graag wat wil maken van zijn leven en tijdens dit traject hoopt zoveel mogelijk certificaten te halen om door te kunnen stromen naar een beter betalende baan. Joey (23) doet mee omdat hij meer wil bereiken in zijn leven. Wat dat is? “Huisje, boompje, beestje en vooral een leuke baan”, aldus Joey.

Over Samen Sterk
Samen Sterk voor de Toekomst op Rotterdam-Zuid richt zich op het wegnemen van de achterstanden die jongeren op Rotterdam-Zuid en de Stadshavens hebben tot de arbeidsmarkt. Het is een samenwerkingsproject waarin STC Group, het bedrijfsleven en diverse maatschappelijke organisaties gezamenlijk optrekken en is medemogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO).

Meer nieuws