Boek Teureka! gelanceerd door RMU lecturer

16
Juni 2016

16 juni 2016, Rotterdam – RMU lecturer en researcher Klara Paardenkooper lanceerde op 8 juni haar boek Teureka! “In de ban van containerisatie. Rotterdam toen, nu en in de toekomst.” Het boek is een vertaling van haar proefschrift over de haven en het achterland van Rotterdam én een visie op de toekomst.

De inhoud van het boek beschrijft onder andere de geschiedenis van de Rotterdamse haven. Ook gaat het in op het achterland van Rotterdam: voor wie wordt hier overgeslagen, hoe zijn de transportrelaties en hoe zijn ze veranderd. De geschiedenis van het transport fascineert Klara: “Verrassing: containers zijn al in de 19e eeuw ontdekt en er waren al containers in Europa, voordat de Amerikaanse zeecontainer zijn intrede deed!”

Inzet van boek op Rotterdam Mainport University

Ook in de klas gaat de publicatie gebruikt worden. Klara gaat het boek inzetten bij het vak Mainports and Supply Chains. Verder gaat ze het gebruiken als toelichting bij het vak onderzoeksvaardigheden.

Toekomstvisie

Voor studenten en andere geïnteresseerden is de toekomst van de haven een belangrijk vraagstuk. Klara heeft dit onderwerp ook verwerkt in het boek: “Achter in het boek staan interviews met zes toonaangevende personen die hun visie geven op de problemen in de keten in de haven en op hoe ze de toekomst van goederenvervoer zien”.
Lees meer over Teureka! en het bestellen van het boek.

Lees meer over Teureka! en het bestellen van het boek.

Meer nieuws