Finalisten Rotterdams Havenevenement 2016 bekend

19
Mei 2016
Finalisten Rotterdams Havenevenement 2016

Op donderdag 23 juni 2016 vindt de derde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

 

 

Twee titels & drie prijzen
De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Op donderdagavond 23 juni worden twee titels en drie prijzen uitgereikt. De finalisten zijn inmiddels bekend. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de prijs van het Beste Havenidee.

 

Beste Havenidee
Het Beste Havenidee is een nieuwe prijs op het Rotterdams Havenevenement en is een bestaand initiatief van Hogeschool Rotterdam, RDM Centre of Expertise. Deze prijs wordt uitgereikt aan HBO-studenten die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen en uitvoeren voor de maritieme sector. In de finale staan de volgende ideeën:

 • Flying Ship
  Studenten Maritiem Officier van de Rotterdam Mainport University: Jens Deelen, Max van Sterkenburg, Remmert de Leeuw, Matthias van de Plas en Remco Trouerbach
 • Danger of entering enclosed spaces
  Studenten Maritiem Officier van de Rotterdam Mainport University: Dave Smorenberg, Niels Ronda, Lukas Theuws, Lezan Sadiq en Dylan Zasada
 • Shipping gas with gas
  Student Logistiek en Economie Hogeschool Rotterdam: Ton van de Maarel

Deze prijs wordt uitgereikt door Henk de Bruijn, Manager Social Affairs, Havenbedrijf Rotterdam.

 

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle MBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven.  De finalisten van dit jaar zijn:

 • Nick de Willigen, procesindustrie –  Scheepvaart en Transport College
 • Mitch den Engelsman, scheeps- en jachtbouw – Scheepvaart en Transport College
 • Tristan den Engelsman, luchtvaart – Scheepvaart en Transport College

Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuur Marine Club Rotterdam.

 

Jong Haventalent
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van het Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De win­naar van Jong Ha­ven­ta­lent is een jaar lang de am­bas­sa­deur en het rol­mo­del voor jong ta­lent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De volgende drie finalisten staan op 23 juni op het podium:

 • Robin Groen, Marketing & business development bij iTanks
 • Nandi Dijkstra, HR coördinator bij Mercurius Group
 • Patrick van Helden, Logistics Engineer bij Allseas

Deze titel wordt uitgereikt door Ronald Lugthart, Havenman van het Jaar en CEO van RWG.

 

Havenwerker van het jaar
De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op MBO-, HBO- of universitair niveau. Ook zij die op VMBO-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze prijs: de STC-Group en Deltalinqs. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. De jury heeft de volgende drie finalisten geselecteerd:

 • Ed van den Hoek – Matrans Marine Services B.V.
 • Karel van Riet-Paap – International Lashing Services B.V.
 • Mark Berendsen – Broekman Logistics

Deze titel wordt uitgereikt door Adriaan Visser, Havenwethouder Rotterdam.


SmartPort Scriptieprijs
Erasmus SmartPort Rotterdam (kortweg SmartPort) is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit om de band tussen het Rotterdamse haven- en industriële complex en de Erasmus Universiteit te versterken. De SmartPort Scriptieprijs wordt op 23 juni a.s. uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student. De finalisten voor deze prijs worden naar verwachting begin juni bekend gemaakt.

 

Aanwezig zijn
Geïnteresseerden die het talent in de haven een warm hart toedragen, zijn van harte welkom om bij het evenement aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in de Lloydzaal van de STC-Group, Lloydstraat 300 te Rottterdam. Ontvangst is gepland vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur opent de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser het programma officieel. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar aanmelding is verplicht. Dit kan door hier uw gegevens achter te laten; http://havenevenement.stc-r.nl/

Meer nieuws