Inzet trainingstug en simulatoren bij sleepbootopleiding

05
September 2017
trainingstug

5 september 2017, Rotterdam – STC Training & Consultancy heeft sinds kort de mogelijkheid om een rotor(trainings)tug in te zetten. Deze tug is door Kotug speciaal ontwikkeld voor trainingsdoeleinden. Dit maakt het voor de opleider voor professionals mogelijk om trainingen op de sleepbootsimulatoren te combineren met het trainen van vaardigheden in de praktijk. Met de inzet van de tug bereidt STC Training & Consultancy zich voor op ophanden zijnde internationale veiligheidseisen voor sleepbootbemanningen die naar verwachting vanuit IMO opgelegd zullen gaan worden.

STC Training & Consultancy beschikt al een aantal jaren over een aantal DNV-GL klasse A gecertificeerde sleepbootsimulatoren. De simulatoren en trainingstug worden ingezet ten behoeve van het ‘Tug Boat Master-programma’ dat cursisten in anderhalf jaar tijd tot kapitein opleidt. De cursisten worden daarbij begeleid door instructeurs en mentoren. Het is ook mogelijk om uitsluitend losse modules te trainen. De trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met Tug Training & Consultancy (TTC).

De sleepbootsimulatoren staan op het simulatorencentrum van STC Training & Consultancy aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De vier full mission brugsimulatoren, waarvan één met 360° en twee met 240° zicht en een volledige uitgeruste 360° sleepboot, zijn inzetbaar voor trainingsdoeleinden en voor toegepast onderzoek. Alle simulatoren zijn volledig aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. De simulatoren zijn zowel individueel inzetbaar als interactief opererend in dezelfde trainingsomgeving. Er is een geavanceerde tool voor debriefingsdoeleinden beschikbaar. Informatie over  ons simulatorencentrum is te vinden op de website Maritime Simulation.

Vragen over onze sleepbootopleidingen?
Neem gerust contact met ons op:  010 – 486 66 54.

Meer nieuws