Kapiteins RsR-NEMO trainen risicovolle scenario’s

07
Maart 2017
Kapiteins Scylla bij STC Training & Consultancy

7 maart 2017, Rotterdam – Vijftig kapiteins van detacheerder RsR-NEMO volgen momenteel een intensieve vijfdaagse training bij STC Training & Consultancy om hun eigen vaardigheden verder te verbeteren. De focus ligt op risicovolle scenario’s met de passagiersschepen in het vaargebied van rederij Scylla. Varend op een passagiersschip dragen de kapiteins een grote verantwoordelijkheid met het oog op veiligheid. De kapiteins zijn afkomstig uit verschillende landen en trainen onder andere praktijkscenario’s op de binnenvaartsimulator op de Lloydstraat en Wilhelminakade in Rotterdam.

Veiligheid
Veiligheid loopt als rode draad door de hele training en komt aan de orde bij alle trainingsonderwerpen: navigatie, communicatie, near missers, procedures, (crisis)management, cultural awareness en veranderde wetgeving. De scenario’s op de simulator zijn volledig afgestemd op de vaarroutes van rederij Scylla. Het onderdeel crisismanagement vindt bijvoorbeeld plaats met een realistisch buitenbeeld op de Westerschelde. Ook tijdens de radartraining spelen de eigen vaarroutes, op de Waal, Rijn in Duitsland en de omgeving van Dordrecht een belangrijke rol. Tijdens de lesdagen wordt de theorie en de praktijk afgewisseld. De kapiteins sluiten de training af met een persoonlijke test waarmee ze zich persoonlijk verder kunnen ontwikkelen.

Internationaal
De kapiteins in dienst van RsR-NEMO die door STC Training & Consultancy zijn getraind, bemannen de schepen van rederij Scylla. De kapiteins zijn afkomstig uit diverse Europese landen zoals Hongarije, Tsjechië, Roemenië en Slowakije. Het internationale gezelschap volgt verspreid over vijf weken deze intensieve training. De docenten hebben het trainingstraject in de Duitse en Nederlandse taal verzorgd.

Meer nieuws