Lancering boek ‘Havenlogistiek, over cargadoor en expediteur gesproken’

12
September 2016

Op maandag 12 september 2016 werd het eerste exemplaar van het boek ‘Havenlogistiek, over cargadoor en expediteur gesproken’ aangeboden aan de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. In dit door uitgeverij STC-EduPort uitgegeven boek bundelen auteurs Ramon van Hal en Abe Simao voor het eerst de kennis over het vak van cargadoor en expediteur in één boek. Adriaan Visser zegt over het boek: “Een onmisbaar naslagwerk voor het Rotterdamse bedrijfsleven en jongeren die carrière willen maken in de mooiste bedrijfstak van Nederland.”

Dit nieuwe boek behandelt in de context van de internationale transportorganisatie niet alleen zeevaart, maar ook luchtvaart en andere transportmodaliteiten zoals binnenvaart en weg- en spoorvervoer. Uiteraard komen ook op- en overslag en distributie aan bod in het boek waaraan diverse docenten en deskundigen vanuit het bedrijfsleven een bijdrage hebben geleverd. Het boek is te bestellen via de website van STC-EduPort.  Het boek is vooral interessant voor studenten Havenlogistiek die opgeleid worden tot cargadoor of expediteur. Daarnaast is het boek een interessant naslagwerk voor diegenen die al langer in het havenbedrijfsleven werken.

Bij Abe Simao vormen scheepvaart, transport en logistiek al meer dan twintig jaar de spil waaromheen zijn carrière draait. Inmiddels werkt hij al weer een aantal jaren als docent Havenlogistiek, Transportketensimulator en Softpak bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam.

Met in zijn achterzak een flinke dosis (internationale) retailervaring stapte Ramon van Hal in 2000 in de logistiek. Hij werkte enkele jaren als expediteur en douanedeclarant en droeg bij aan het succes van diverse projecten op het gebied van logistiek, marketing en innovatie bij een internationaal opererende freight forwarder. Momenteel deelt hij als docent Havenlogistiek zijn kennis en ervaringen met studenten.

Meer nieuws