Eerste community cube geplaatst

03
Oktober 2018
Community cube

Livestream community is een platform voor Rotterdamse scholen en instellingen waar op een makkelijke manier onderling kennis kan worden gedeeld.

Aangesloten locaties kunnen ‘realtime’ via een livestream vragen aan elkaar stellen in een communicy cube. Dat geldt voor leerlingen en voor docenten. Docenten kunnen bijvoorbeeld vanaf locatie A uitleg geven over een onderwerp op locatie B, maar het kan ook op een hele andere school.

Dankzij de livestream kan ad hoc verbinding gezocht worden met een andere locatie om een probleem of vraag neer te leggen. Extra leuk is dat er niveau-overstijgend kan worden gewerkt. Op locatie A is bijvoorbeeld een vmbo basisklas aanwezig waar een leerling een vraag heeft. De vraag kan worden gesteld bij locatie B waar op dat moment een gl/tl/havo of vwo-klas aan de slag is. Voor het creëren van een ‘beleving’ doet een community cube dienst als communicatieruimte.

De eerste community cube wordt deze week geplaatst op de Westzeedijk. Zodra het helemaal klaar is worden de cubes ook op andere scholen geplaatst.

Het project Livestream community, bedacht door onderwijsmanager Peter de Weerd (vmbo Westzeedijk) heeft subsidie gekregen van Citylab 010.

Meer nieuws