NML gaat op zoek naar maritieme jongerenambassadeurs

21
Maart 2018
Maritieme jongerenambassadeurs

21 maart 2018, Rotterdam – Nederland Maritiem Land gaat voor het 6e jaar op rij op zoek naar maritieme jongerenambassadeurs die het boegbeeld van de maritieme sector willen worden. Volg jij op dit moment een maritieme opleiding (mbo/hbo/wo) en wil jij andere jongeren inspireren om te kiezen voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld? Dan kun jij de volgende Young Maritime Representative (YMR) worden!

Tijdens het ambassadeurschap vertel je uit eigen ervaring over je opleiding, ervaring en je motivatie. Dit doe je via social media, blogs en vlogs, maar ook op allerlei leuke maritieme evenementen. Op deze manier weet je zeker dat jouw verhaal wordt gehoord en gezien. Je krijgt geweldige mogelijkheden om kennis te maken met de maritieme sector en je bouwt binnen een korte tijd een heel mooi netwerk op. Jouw jaar als Young Maritime Representative start op de Wereldhavendagen. Die zijn dit jaar op 7, 8, en 9 september. Het is dus belangrijk dat je op die dagen beschikbaar bent. Een andere belangrijke dag is de dag waarop je een korte pitch geeft, je presenteert jezelf en legt uit waarom jij één van de nieuwe YMR’s zou willen zijn.

Probeer jezelf zo goed mogelijk te presenteren via social media. Vertel daarbij waarom juist jij de YMR voor het studiejaar 2018/2019 moet worden. Maak bij je oproep, bijvoorbeeld op Twitter, Facebook of Instagram, gebruik van #YMR2018. Vertel niet alleen zelf waarom jij de juiste kandidaat bent, maar stuur een aanbevelingsbrief vanuit je opleiding of bijvoorbeeld je stagebedrijf mee.

De aftrap van de zoektocht vindt plaats van 11:45 tot 12:00 uur op het Community Square tijdens het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op woensdag 28 maart in het WTC in Rotterdam. Dit zal gebeuren na afloop van de talkshow met Jan Versteegh, waar onze huidige YMR Jelle van de Ridder aan deelneemt.

Meer nieuws