Nieuw opleidingsschip ‘Stormmeeuw’ voor zeevaartstudenten

31
Mei 2021

De Stormmeeuw is het nieuwe opleidingsschip van STC Group. Het wordt gebruikt voor het opleiden van zeevaartstudenten. Het schip wordt vanaf vandaag in de vaart genomen.

Het schip is 34,3 meter lang en 17 jaar oud. Het schip vervangt de Delfshaven, dit schip werd vorige maand geschonken aan Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam. Onlangs onderging de Stormmeeuw nog een aantal revisies en is het geschilderd in STC Group-kleuren.

De Stormmeeuw speelt een belangrijke rol in het onderwijsprogramma van de mbo- en hbo- zeevaartopleidingen. Het schip is duurzamer dan het vorige opleidingsschip Delfshaven. STC Group gaat onderzoeken op welke manieren de Stormmeeuw verder verduurzaamt kan worden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor varen op alternatieve brandstoffen. Ook wordt onderzocht of autonoom varen toe te passen is aan boord.

“De komst van de Stormmeeuw geeft een impuls aan onze zeevaartopleidingen. We wensen alle studenten en aankomende studenten een behouden vaart, nieuwe kennis en veel plezier aan boord toe,” aldus Jan Kweekel, lid college van bestuur STC Group.

“Met de aanschaf van de Stormmeeuw kunnen we onze studenten een praktijkervaring bieden die goed aansluit op huidige werksituaties. We volgen verschillende mondiale trends waar toekomstige maritieme professionals mee te maken krijgen, denk bijvoorbeeld aan digitalisering van de voortstuwings- en hulpwerktuigen. We vinden het belangrijk om ons onderwijs én onze opleidingsschepen continue af te stemmen op de veranderingen in de sector. Op die manier houden we ons onderwijs toekomstbestendig.” aldus Hans Boele, collegedirecteur STC mbo college Maritiem & Techniek.

Voor de binnenvaartopleidingen van STC Group wordt momenteel een nieuw opleidingsschip ‘AB INITIO’ gebouwd door Concordia Damen. Naar verwachting wordt dit schip in het najaar van 2022 in gebruik genomen. De Stormmeeuw en AB INITIO geven een waardevolle stimulans aan het innovatieve en toekomstbestendige onderwijs van STC Group.

Meer nieuws