Nieuwe directeur STC vmbo college | Peter Wubben

03
Juni 2021
STC vmbo college en de Haven Havo zijn partner van TechMission010

Het College van Bestuur is verheugd om de benoeming bekend te kunnen maken van Peter Wubben als nieuwe directeur van het STC vmbo college. Peter is begonnen bij het Penta College te Spijkenisse. Gestart als docent lichamelijke opvoeding, is hij nu succesvol verantwoordelijk voor het sterk gegroeide vmbo Maasland, een locatie van het AOC Lentiz. Deze organisatie biedt net als het STC zowel mbo als vmbo, maar dan in de agrarische sector. Het adagium van onderwijsteams in the lead leeft hij voor in zijn huidige werk. Peter ziet onderwijs als een uitstekend middel om jong volwassenen met zelfvertrouwen en in staat om goede keuzes te maken, succesvol aan de samenleving te laten deelnemen. John Hattie’s gedachtengoed “leren zichtbaar maken” is een belangrijke basis voor zijn visie op onderwijs, niet toevallig ook de basis voor de onderwijsvisie van het STC.

Met de start van het nieuwe schooljaar eind augustus 2021 zal hij starten en het stokje overnemen van Marjan van Raalten, die ad interim de rol van directeur vmbo heeft vervuld vanaf begin januari 2021.

“Ik ben erg blij met de ervaring die Peter meeneemt. Ons vmbo staat voor diverse opgaven. Peter heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan met zo goed als al die verschillende opgaven. Daarbij staat hij voor onderwijs dat naadloos aansluit bij onze visie op onderwijs, maar vooral staat hij voor een directeurschap dat samen met de onderwijsteams invulling geeft aan dit onderwijs. Ik zie uit naar zijn komst en onze samenwerking”

Petra van Lange, lid College van Bestuur

Meer nieuws