Geweldige reis naar Polen!

05
April 2018
Polen STC vmbo college

5 april 2108, Rotterdam – De afgelopen week is een groep leerlingen ui de derde klas op reis geweest naar Krakau in Polen.

Hoewel het steenkoud was in Polen gingen we gelijk de straat op in een fikse sneeuwbui voor een eerste kennismaking met de stad.

Maandag hebben we bij het logistieke bedrijf Raben Logistics, een van de grootste logistieke bedrijven van Europa, een rondleiding gekregen. Dit bezoek sloot heel mooi aan op onze opleiding in de richting van Weg-, transport en logistiek.

Vanuit Raben zijn we doorgereden naar het indrukwekkende voormalige vernietigingskamp Auschwitz Birkenau. De leerlingen waren erg onder de indruk van dit bezoek en we hebben er veel over gesproken.

Dinsdag bezochten we onder leiding van een Nederlands sprekende Poolse gids het koninklijk Wawelpaleis, de Mariakerk en de joodse wijk (bekend van Schindlers’ List) en de zoutmijnen.

Woensdag stond het wintersportdorp Zakopane op de agenda. Onderweg stopten we bij een handbewerkingsmuseum en een geitenkaasboer. Veel leerlingen vonden de bergen en het flinke pak sneeuw erg bijzonder. Koppel dit aan een leuke fotowedstrijd waar hun creativiteit in werd gevraagd en je hebt een zonnige topdag!
Donderdag was het tijd om in de volle zon de stad te verkennen en om souvenirs te kopen of te genieten op het terras in de zon op de grote markt.

We hebben genoten van de Poolse gastvrijheid en alle cultuur. Als STC vmbo college zijn we trots dat we leerlingen deze prachtige leermomenten kunnen meegeven in hun opleiding.

Meer nieuws