Spectaculaire opening Fire Safety Training Centre

25
April 2016

Op vrijdag 22 april 2016 is het nieuwe Fire & Safety Training Centre (FSTC) van de STC-Group officieel geopend door Astrid Kee (lid College van Bestuur STC-Group). Na een druk op de knop volgde een spectaculaire explosie en demonstraties op de verschillende trainingsfaciliteiten. Astrid Kee benadrukte: “Oefenen biedt niet de zekerheid dat incidenten niet voorkomen, maar oefenen leert wel hoe je grip kunt krijgen op een incident.”

Het nieuwe FSTC is sinds kort volledig operationeel. Het nieuwe complex op de Quarantaineweg in Rotterdam voldoet aan alle moderne veiligheids- en STCW-eisen en is bovendien groter dan het oude trainingscentrum. Daarmee kunnen we tegemoet komen aan de stijgende vraag naar (brand)veiligheidstrainingen voor bijvoorbeeld zeevarenden.

Op het FSTC bevinden zich onder andere gesimuleerde ‘accommodaties’ voor STCW-trainingen, een ademluchtcontainer met kooienbaan en verschillende brandhaarden die cursisten kunnen blussen met water, schuim, poeder en CO2. Daarnaast bevinden zich op het terrein diverse trainingsobjecten zoals een binnenvaartschip, een woonaccommodatie en een 20ft tankcontainer. Daarmee kunnen realistische scenario’s worden geoefend, zoals een kombuisbrand, tankerbrand, flensbrand en tapkastbrand. Daarnaast bevindt zich op deze locatie ook het unieke trainingsbad van STC-KNRM met valboot en helikoptercabine.

Meer nieuws