STC Campus Waalhaven inspirerende leeromgeving voor mbo-studenten

04
Juli 2017
Frits Gronsveld (l) schudt Peter Kamermans de hand in de inspirerende leer- en werkomgeving

4 juli 2018, Rotterdam – Vandaag is de nieuwe STC Campus aan de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam opgeleverd. Frits Gronsveld, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group, ontving de sleutel van de voordeur uit handen van de heer Peter Kamermans van Build2Learn Rotterdam vof. Na de zomervakantie biedt de nieuwbouwlocatie een inspirerende leer- en werkomgeving aan ruim 2.500 STC-studenten en ongeveer 140 docenten.

Goed beroepsonderwijs vraagt om een inspirerende leeromgeving en goede faciliteiten voor studenten en docenten. De nieuwbouwlocatie biedt straks ruimte aan mbo’ers die een opleiding volgen bij een van de twee mbo colleges Havens en Logistiek & Vervoer. Zij krijgen straks les in een schoolgebouw dat de sfeer van hun toekomstige vakgebied uitademt. In een groot aantal praktijkruimtes kunnen zij de fijne kneepjes van hun toekomstige vak leren.

 

Praktijkruimtes
Voor railstudenten is een railpraktijklokaal ingericht waarin zij aan de slag kunnen met elektrotechniek, pneumatiek, cockpit en remtechniek. Ook de ERTMS-simulator is verplaatst naar de campus. Wegtransportstudenten kunnen straks aan de slag op de vrachtwagensimulator en met opengewerkte modellen van bijvoorbeeld een motor en een versnellingsbak. Ook hebben zij de beschikking over een CBR-lokaal. Studenten logistiek en havenlogistiek hebben straks twee transportketensimulatoren tot hun beschikking. De studenten logistiek krijgen bovendien een warehouse: deze praktijkruimte is gericht op warehousemanagement, waarbij de studenten kennismaken met de verschillende order pick technieken.

 

Bouw
Eind december 2015 startte de STC-Group met het omvangrijke nieuwbouwproject aan de Waalhaven, waarna op 28 januari 2016 het feestelijke startsein werd gegeven voor de bouw. Op 7 oktober van dat jaar is het hoogste punt bereikt, wat met het hijsen van de vlaggen officieel werd gemaakt. Vandaag is de bouwfase afgerond. Tijdens de zomervakantie vindt de verdere inrichting plaats. Vanaf 28 augustus 2017 starten de studenten op de campus met hun lessen. De officiële opening staat gepland op 29 september 2017.

Meer nieuws