Vernieuwd haventrainingscentrum – uniek in Nederland

23
September 2016
Hijscursus

23 september 2016, Rotterdam – Met 10.000m2 biedt het vernieuwde haventrainingscentrum van de STC-Group als enige in Nederland echt realistische praktijksituaties. De locatie aan de Soerweg in Rotterdam is uitgerust met exceptionele lasten, zoals grote, zware of beschadigde lading. Van containers tot trailers, met een breed scala aan hijs- en sjormaterialen. Bij de nieuwe indeling van het terrein staat de verbinding van theorie en praktijk centraal: vanuit het klaslokaal kijken cursisten direct op het oefenterrein.

Het oefenterrein wordt door STC Training & Consultancy gebruikt voor trainingen met medewerkers van stuwadoors-, opslag- en distributiebedrijven. Ook de MBO’ers van transport- en havenopleidingen kunnen hier oefenen met straddle carriers, reach stackers, vorkheftrucks, terminal trekkers, lashen van containers en bunkeren met laadschoppen.

Het vernieuwde terrein is voorzien van een veilige zone waarin de kleedkamer en het op hoogte geplaatste theorielokaal zich bevinden. De kleedkamers zijn voorzien van alle gemakken en comfort. De verschillende onderdelen van het terrein bieden ruimte aan verschillende groepen om in een rustige en veilige omgeving theorie te volgen en de praktijk te ervaren.

Meer nieuws