Allround medewerker maritieme techniek - Scheeps- en jachtbouw

Allround medewerker maritieme techniek | STC mbo college

Je opleiding en vakkenpakket

Heb jij een passie voor techniek? Wil jij meewerken aan de bouw van superjachten, innovatieve offshore schepen of een luxe cruiseschip? Of ligt je passie bij het repareren en onderhouden van bijvoorbeeld plezierjachten? Meld je dan aan voor de niveau 3 mbo-opleiding Allround medewerker maritieme techniek.

Je toekomstig beroep
Als allround medewerker maritieme techniek werk je bij een scheepswerf of jachtbouwer. Zo’n bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen, vernieuwen, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Maar je kunt ook prima aan de slag bij een toeleverend bedrijf, in de haven of bij een jachtverhuurder. Je bent straks vooral te vinden op de werkvloer van de werf of aan boord van een schip dat gebouwd of gerepareerd moet worden. Kortom, je bent waar de actie is. Je bent sterk in technische vakken zoals lassen en bankwerken, je kunt goed plannen en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en je kunt je makkelijk aanpassen als de planning van je werkdag plotseling wordt omgegooid.

 

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Goed om te weten
Deze mbo-opleiding op niveau 3 is nieuw in het opleidingsaanbod van het STC mbo college. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de branchesorganisaties HISWA en NMT en specifiek gericht op de Scheeps- en jachtbouwsector. De opleiding start na de zomervakantie van 2019 en duurt drie jaar. Klik hier om het leaflet allround medewerker te downloaden.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Schoolkosten Rotterdam Allround medewerker maritieme techniek en Engineer Maritieme Techniek – bol

Waar kan je aan de slag

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij de volgende bedrijven:

  • Scheepsbouwer
  • Jachten(af)bouwer
  • Offshore industrie

 

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Stuur dan een email naar mboscheepsbouw@stc-r.nl o.v.v. aanmelden Allround medewerker maritieme techniek.

Na je opleiding

Heb je na afronding van deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de mbo niveau 4 opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige. Deze in Nederland unieke opleiding bieden we aan op onze STC-locatie aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even per e-mail contact met ons op.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Scheeps- en jachtbouw
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: mboscheepsbouw@stc-r.nl