Entree tot de haven / Assistent logistiek / (niveau 1) - Logistiek en warehousing

Mbo-opleiding Entree tot de haven | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De opleiding Entree tot de haven leidt je op tot Assistent logistiek medewerker. De naam van de opleiding zegt het eigenlijk al. Met deze praktische opleiding krijg jij jouw ‘entree tot de haven’. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij allerlei bedrijven die met de haven en logistieke sector te maken hebben. Bijvoorbeeld een distributiecentrum, productiebedrijf of (haven)logistiek bedrijf. Het veilig laden en lossen van goederen is je belangrijkste taak. Je controleert of geloste goederen niet stuk zijn en of de geleverde aantallen juist zijn. Als alles in orde is plaats je de geleverde goederen in de opslagruimte. Dat doe je bijvoorbeeld met een heftruck of pompwagen. Komt er een order binnen, dan maak je deze op tijd verzendklaar zodat vrachtwagens direct na aankomst geladen kan worden. Maar je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een opleiding op mbo niveau 2.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze praktische entreeopleiding leren we je goederen laden en lossen én de juiste manier van opslaan. Lessen in veilig werken (VCA-certificaat) en het besturen van een heftruck zijn ook onderdeel van de opleiding. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en werknemersvaardigheden. Ook is er aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. Kies je voor de bol-variant, dan loop je tijdens je opleiding een aantal dagen per week stage. Je kunt ook kiezen voor de bbl-variant. Dan ga je één dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

De opleiding Entree tot de haven werd voorheen aangeboden als Assistent logistiek. De opleiding is volop in ontwikkeling en leidt jou, in samenwerking met bedrijven, op om aan de slag te gaan in de haven en logistieke sector. Heb je na het behalen van je diploma nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar een van onze mbo niveau 2 opleidingen. Bijvoorbeeld logistiek medewerker, medewerker havenlogistiek, vrachtwagenchauffeur of buschauffeur openbaar vervoer.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl Entree tot de haven / Assistent logistiek
Schoolkosten bol Entree tot de haven / Assistent logistiek

Mbo-opleiding Entree tot de haven | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 1
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
geen specifieke vooropleiding
op 1 augustus minimaal 16 jaar oud

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl