Coördinator havenlogistiek - Havens

Je toekomstig beroep

Als coördinator havenlogistiek houd je je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welk vervoersmiddel het beste is om de lading mee te vervoeren.  Soms is dat een schip, een andere keer kan een vrachtwagen of trein een betere optie zijn. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.  Met dit diploma op zak kun je zelfstandig aan het werk op kantoren van Nederlandse en buitenlandse expediteurs- en cargadoorsbedrijven.

Je opleiding en vakkenpakket

Uiteraard leer je tijdens de opleiding alles over de verschillende vormen van transport en de documenten waar je mee te maken gaat krijgen. Je krijgt les in onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, Economie, Duits, Engels, Nederlands, Loopbaan en burgerschap, Rekenen, Gevaarlijke stoffen, Portbase, Softpak en Transportketensimulator.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Met dit diploma kun je aan de slag op kantoren van expediteurs- en cargadoorsbedrijven.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl coördinator havenlogistiek
Schoolkosten bol coördinator havenlogistiek

Na je opleiding

Ben je na het behalen van je opleiding nog niet uitgeleerd? Dan kun je binnen de sector Havens doorstromen naar de opleiding Manager havenlogistiek. Dit is een mbo-opleiding op niveau 4.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl

  • STC Group