Coördinator havenoperaties - Havens

Coördinator havenoperaties STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als coördinator havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Binnen deze bedrijven wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week gewerkt. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk lossen is je belangrijkste doel. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Naast deze operationele taken ben je ook bezig om de administratie op orde te houden. Deze opleiding bereidt je optimaal voor op een baan in de dynamische haven.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school. Tijdens je opleiding leer je op school zaken zoals terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je op school Engels en Duits. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie en recht, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en loopbaan en burgerschap.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Met het diploma Coördinator havenoperaties op zak kun je aan de slag bij een op- of overslagbedrijf zoals een bulkbedrijf, een container- verslagbedrijf, een Ro-Ro bedrijf of een stukgoedbedrijf.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bbl coördinator havenoperaties

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil je verder leren? Denk dan eens aan een hbo-opleiding van de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
diploma Gevorderd medewerker havenoperaties

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl