Deeltijd hbo Maritieme Techniek - Scheeps- en jachtbouw

HBO-docent Maritieme Techniek

Professionals in het bedrijfsleven die zich willen laten (bij- of her-)scholen tot maritiem technisch ingenieur, volgen de Deeltijd hbo-opleiding Maritieme Techniek in Rotterdam. Dit traject duurt vier jaar en na afronding ontvangt u het diploma Bachelor of Science. Eenmaal per week volgt u in de middag en avond colleges. Na het afronden van de opleiding zijn de mogelijkheden binnen de sector zeer divers. Om het diploma te behalen, is het van belang om voor of tijdens de opleiding relevante werkervaring binnen de sector op te doen.

Het onderwijsprogramma van de deeltijd hbo-opleiding Maritieme Techniek is met één fysieke bijeenkomst per week zo ingericht dat u de studie met uw baan kunt combineren. Daarnaast wordt u ondersteund door onze docenten middels loopbaancoaching en maakt u gebruik van e-learning. Gedurende de gehele opleiding voert u projecten uit en werkt u in het simulatorenpark en praktijkruimten.

Aansluiting op de sector

Sinds 2012 biedt de STC Group de deeltijd hbo-opleiding Maritieme Techniek aan. Deze NVAO  geaccrediteerde hbo-opleiding is specifiek ontwikkeld in samenwerking met en afgestemd op het (inter)nationale bedrijfsleven. De STC Group werkt nauw samen met het bedrijfsleven en brancheorganisaties, waaronder Netherlands Maritime Technology, IRO, HISWA en Vereniging van Waterbouwers.

 

Vooropleiding
Om aan deze opleiding te starten, is een mbo-diploma niveau 4, havo met wiskunde of vwo met wiskunde vereist.

Nieuw in  de  maritieme  wereld?  Dan legt u met de deeltijdopleiding  een zeer gedegen basis. Bent u al werkzaam in  de  scheepsbouw  of  Maritieme  maakindustrie, dan sluit de opleiding bijzonder goed aan vanwege uw sectorkennis. Het is ook mogelijk om specifieke bijscholingsmodules te volgen.

 

 

 

 

Opbouw opleiding

De opleiding duurt vier jaar en kent acht semesters. Elk studiejaar kent twee semesters. In elk semester staat een module centraal. Elke module heeft een eigen thema en bestaat uit Maritiem Technisch inhoudelijke vakken van totaal 20 studiepunten en algemene vakken gericht op professionele ontwikkeling van totaal 10 studiepunten, waarin men onder andere leert hoe een ingenieur binnen een organisatie moet functioneren.

Afstuderen

Tijdens de afstudeerfase van jaar 4 voert u een onderzoek uit bij een bedrijf, waarmee u aantoont het juiste niveau te hebben behaald om de opleiding af te ronden. U start aan het afstudeertraject als u minimaal twee jaar relevante werkervaring in de maritiem technische sector hebt opgedaan.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Roeland Jansen (HBOMTEMaatwerk@stc-r.nl), coördinator deeltijd hbo. Wil je alle informatie in de brochure nalezen? Bekijk dan hier de folder over het diplomatraject. Voor de professional die een vervolgfunctie bij de eigen werkgever of in de sector ambieert en bijscholing nodig heeft om dit te bereiken, bieden wij ook losse modules aan. Klik hier om het leaflet te bekijken.

Open dagen
Op de open dagen van de STC Group ben je van harte welkom om meer informatie over de deeltijdopleidingen Maritieme Techniek te krijgen. Klik hier om te zien wanneer onze open dagen zijn.

 

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Scheeps- en jachtbouw
Opleidingseisen:
havo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T
havo-diploma, profiel Natuur & Techniek
mbo-niveau 4 diploma
vwo-diploma, profiel Economie & Maatschappij met Natuurkunde
vwo-diploma, profiel Natuur & Techniek
vwo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T

Roeland Jansen

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 400

E-mail: HBOMTEMaatwerk@stc-r.nl

  • STC Group