Deeltijd mbo Maritieme Techniek - Scheeps- en jachtbouw

STC MBO versneld scheeps en jachtbouw

Nederlandse scheeps- en jachtwerven staan bekend als de beste in de hele wereld. Niet alleen de meest luxe jachten komen hier van de helling, ook worden geavanceerde schepen gebouwd. Bijvoorbeeld voor de waterbouw en offshore industrie. Er werken zo’n 30.000 mensen bij een van de vele scheeps- en jachtbouwbedrijven. Deze bedrijven zitten te springen om goed opgeleid, technisch personeel.

Ben je al aan het werk binnen de scheeps- en/of jachtbouw, of binnen de aanverwante maritieme industrie of bedrijfstak? En ben je klaar voorde volgende stap in je carrière? Dan is de tweejarige bol-opleiding mbo Scheeps- en jachtbouwkundige op niveau 4 echt iets voor jou!

Opbouw en inhoud

De opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige is een brede, tweejarige avondopleiding die je een flinke stap verder brengt in je carrière. Naast diverse technische vakken zoals scheepsbouwkunde, vaktekenen, elektrotechniek, sterkteleer, automatisering, recht en economie, krijg je tijdens de opleiding ook een aantal algemeen vormende vakken. Dat zijn bijvoorbeeld  Nederlands, Duits en Engels, natuur- en wiskunde.

Goed om te weten

Eerdere deelnemers aan deze opleiding werken inmiddels bij toonaangevende bedrijven zoals:

• Van Oord Dredging en Marine Contractors
• Keppel Verolme
• Feadship
• Allseas
• IHC Merwede
• Damen Shipyards
• Boskalis
• Oceanco
• Heerema

Praktische informatie

Deze mbo-opleiding op niveau 4 volg je versneld en kan je in twee jaar afronden.  Toelating tot de opleiding wordt bepaald naar aanleiding van het intakegesprek. Je moet in ieder geval een baan hebben binnen de scheeps- of jachtbouwindustrie of maritieme sector. Heb je nog geen passende baan, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

De opleiding start jaarlijks aan het begin van het schooljaar, rond begin september. Je volgt lessen op de hoofdlocatie van de STC-Group aan de Lloydstraat 300 te Rotterdam op dinsdag van 18.00 tot 22.00 uur, en donderdag van 08.30 tot 22.00 uur.

Meer weten?

Heb je interesse in deze opleiding en wil je graag meer weten? Neem dan contact op met mevrouw Nicole van Spronsen via spronsen@stc-r.nl of 010 44 86 000.

Open dagen
Op de open dagen van de STC-Group ben je van harte welkom om meer informatie over de deeltijdopleidingen Maritieme Techniek te krijgen. Klik hier om te zien wanneer onze open dagen zijn.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo, versneld)
Duur:
2 jaar
Branche:
Scheeps- en jachtbouw
Opleidingseisen:
op basis van intakegesprek

Cor den Hertog, onderwijsmanager

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: hertog@stc-r.nl