Logistiek medewerker (niveau 2) - Logistiek en warehousing

mbo-opleiding logistiek medewerker | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De Logistiek medewerker zorgt ervoor dat de juiste goederen van de opslagplaats in de vrachtwagen terechtkomen en andersom. Je zet goederen klaar en zorgt dat ze verzonden kunnen worden. Je brengt flink wat tijd door op een heftruck om orders te picken. Na het orderpicken controleer je de goederen op kwaliteit en kwantiteit. Verder help je de vrachtwagenchauffeur met de administratieve afwikkeling van de verzending. Ook heb je contact met de planner zodat hij / zij  op de hoogte is van de stand van zaken. Een baan die snelheid en precisie vereist en waarbij je het leuk moet vinden om de handen uit de mouwen te steken.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om goed om te kunnen gaan met verschillende soorten producten en goederen. Daarnaast leer je omgaan met verschillende ‘interne transportmiddelen’ zoals de vorkheftruck en de pompwagen. Maar er is ook aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Je krijgt les in Warehousetechnologie, VCA, Beroepshouding, Gevaarlijke Stoffen, Bederfelijke goederen en uiteraard logistiek.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding logistiek medewerker | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl