Logistiek medewerker (niveau 2) - Logistiek en warehousing

mbo-opleiding logistiek medewerker | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De Logistiek medewerker zorgt ervoor dat de juiste goederen van de opslagplaats in de vrachtwagen terechtkomen en andersom. Je zet goederen klaar en zorgt dat ze verzonden kunnen worden. Je brengt flink wat tijd door op een heftruck om orders te picken. Na het orderpicken controleer je de goederen op kwaliteit en kwantiteit. Verder help je de vrachtwagenchauffeur met de administratieve afwikkeling van de verzending. Ook heb je contact met de planner zodat hij / zij  op de hoogte is van de stand van zaken. Een baan die snelheid en precisie vereist en waarbij je het leuk moet vinden om de handen uit de mouwen te steken.

Benieuwd of de opleiding Logistiek medewerker iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om goed om te kunnen gaan met verschillende soorten producten en goederen. Daarnaast leer je omgaan met verschillende ‘interne transportmiddelen’ zoals de vorkheftruck en de pompwagen. Maar er is ook aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Je krijgt les in Warehousetechnologie, VCA, Beroepshouding, Gevaarlijke Stoffen, Bederfelijke goederen en uiteraard logistiek.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf. Wil je deze opleiding volgen bij het STC? Dan kan je ook contact opnemen met STLwerkt om je te helpen bij het vinden van een leerbedrijf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

In de regio Rotterdam is het mogelijk om werken en leren te combineren via The Greenery campus. Je volgt dan de bbl-opleiding op locatie bij The Greenery en gaat daarnaast meteen aan het werk. Jaarlijks zijn 20 leerwerkplekken bij dit erkende leerbedrijf beschikbaar.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding logistiek medewerker | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
1 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma;
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl