Logistiek supervisor (niveau 4) - Logistiek en warehousing

Mbo-opleiding Logistiek supervisor | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als logistiek supervisor werk je bijvoorbeeld op een commerciële import- of exportafdeling. Een logistiek supervisor is ook te vinden in een groot magazijn of distributiecentrum waar je als leidinggevende werkt. De kerntaken van een logistiek supervisor zijn het beheren en bewaken van het logistieke proces in een magazijn of distributiecentrum. Denk daarbij aan het plannen en het beheren van de voorraad. Je zorgt dat alle inkomende goederen op een efficiënte plek komen te staan en dat de juiste uitgaande goederen klaarstaan voor de vrachtwagenchauffeur. Je stuurt een team aan. Dit doe je samen met de logistiek teamleider.

Benieuwd of de opleiding Logistiek Supervisor iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Bekijk de presentatie voor de bol-opleiding:

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding tot Logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke functie in de internationale wereld van transport en warehousing. Je geeft leiding aan een team van logistiek teamleiders en logistiek medewerkers. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Nederlands, Engels, Financiële administratie, Logistiek, VCA, Project logistiek, Marketing, Communicatie en leidinggeven, Verkenning logistiek, Management Voorraadbeheer, Rekenen. Een deel van  je opleiding breng je door op de Transportketensimulator.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Bbl-variant Logistiek supervisor
De opleiding Logistiek supervisor bieden we ook aan in een bbl-traject. Dit bbl-opleidingstraject is bijzonder geschikt als je al een aantal jaar werkt bij een logistiek bedrijf en naast je baan verder wil leren. Afhankelijk van je vooropleiding en werkplek duurt de opleiding twee tot drie jaar. Elke week heb je één schooldag, op donderdag van 13.30 tot 21.00 uur aan de Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam. Meer weten? Bekijk hier het opleidingsleaflet.

Bekijk de presentatie voor de bbl-opleiding:

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerweg:
bol (mbo)
bbl (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl