Logistiek supervisor - Logistiek

Logistiek supervisor STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als logistiek supervisor werk je bijvoorbeeld op een commerciële import- of exportafdeling. Een logistiek supervisor is ook te vinden in een groot magazijn of distributiecentrum waar je als leidinggevende werkt. De kerntaken van een logistiek supervisor zijn het beheren en bewaken van het logistieke proces in een magazijn of distributiecentrum. Denk daarbij aan het plannen en het beheren van de voorraad. Je zorgt dat alle inkomende goederen op een efficiënte plek komen te staan en dat de juiste uitgaande goederen klaarstaan voor de vrachtwagenchauffeur. Je stuurt een team aan. Dit doe je samen met de logistiek teamleider.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding tot Logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke functie in de internationale wereld van transport en warehousing. Je geeft leiding aan een team van logistiek teamleiders en logistiek medewerkers. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Nederlands, Engels, Financiële administratie, Logistiek, VCA, Project logistiek, Marketing, Communicatie en leidinggeven, Verkenning logistiek, Management Voorraadbeheer, Rekenen. Een deel van  je opleiding breng je door op de Transportketensimulator.

Goed om te weten
Vanaf januari 2019 is deze opleiding ook als bbl-traject te volgen. Wil je meer weten over kans op een stageplaats en werk klik hier.

NIEUW! Nu ook in bbl-traject te volgen

Op donderdag 24 januari 2019 start deze opleiding ook in een bbl-traject! Dit bbl-opleidingstraject is bijzonder geschikt als je al een aantal jaar werkt bij een logistiek bedrijf en naast je baan verder wil leren. Afhankelijk van je vooropleiding en werkplek duurt de opleiding twee tot drie jaar. Elke week heb je één schooldag, op donderdag van 13.30 tot 21.00 uur aan de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam. Meer weten? Bekijk het leaflet:

Waar kun je aan de slag?
Na je opleiding kun je aan de slag bij een breed scala aan bedrijven zoals DHL of het warehouse van Wehkamp.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol logistiek supervisor
Schoolkosten bbl logistiek supervisor start jan 19

Na je opleiding

Heb je na het afronden van deze opleiding nog geen zin om te gaan werken? Dan kun je verder studeren op hbo-niveau. Dat kan onder andere bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag of infodag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerweg:
bol (mbo)
bbl (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Logistiek
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl

  • STC Group
  • STC Group