Logistiek teamleider (niveau 3) - Logistiek en warehousing

mbo opleiding logistiek teamleider | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als je van regelen en aanpakken houdt en aan een klein team leiding wilt geven, dan is de functie van Logistiek teamleider echt iets voor jou. Logistiek teamleiders zijn een onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen in Nederland en andere landen in de wereld.  Je vindt logistieke teamleiders bij een groot aantal bedrijven en in warehouses, maar ook bij bijvoorbeeld het ministerie van Defensie. Een goede teamleider zorgt voor een efficiënte manier van het opslaan en behandelen van inkomende en uitgaande goederen. Dit doe je samen met de logistiek medewerker. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de juiste goederen meegaan met de juiste vrachtwagen. Het maken van een goede dockplanning is dus een belangrijke verantwoordelijkheid van deze duizendpoot.

Benieuwd of de opleiding Logistiek teamleider iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je plannen en organiseren. Je krijgt les in de afhandeling van de goederen- en documentenstroom. Vakken die je krijgt zijn: Intern transport, Rekenen, Economie, Verkenning logistiek, Voorraadbeheer, VCA en Operationeel leidinggeven. Tot slot werk je tijdens je opleiding op de Transportketensimulator.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een middag en avond in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf. Heb je een afgeronde opleiding logistiek medewerker? Dan is een versneld traject een mogelijkheid voor jou.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de juiste button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

mbo-opleiding logistiek teamleider | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
mbo-niveau 2 diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl