Logistiek teamleider - Logistiek

Logistiek teamleider STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als je van regelen en aanpakken houdt en aan een klein team leiding wilt geven, dan is de functie van Logistiek teamleider echt iets voor jou. Logistiek teamleiders zijn een onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen in Nederland en andere landen in de wereld.  Je vindt logistieke teamleiders bij een groot aantal bedrijven en in warehouses, maar ook bij bijvoorbeeld het ministerie van Defensie. Een goede teamleider zorgt voor een efficiënte manier van het opslaan en behandelen van inkomende en uitgaande goederen. Dit doe je samen met de logistiek medewerker. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de juiste goederen meegaan met de juiste vrachtwagen. Het maken van een goede dockplanning is dus een belangrijke verantwoordelijkheid van deze duizendpoot.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je plannen en organiseren. Je krijgt les in de afhandeling van de goederen- en documentenstroom. Vakken die je krijgt zijn: Intern transport, Rekenen, Economie, Verkenning logistiek, Voorraadbeheer, VCA en Operationeel leidinggeven. Tot slot werk je tijdens je opleiding op de Transportketensimulator.

Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een middag en avond in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een leerbedrijf.

Goed om te weten

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Heb je een afgeronde opleiding logistiek medewerker? Dan is een versneld traject een mogelijkheid voor jou.

Waar kun je aan de slag?

Na je opleiding kun je aan de slag bij veel verschillende bedrijven waaronder productiebedrijven, importeurs, exporteurs en distributiecentra van bijvoorbeeld supermarkten.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Ben je na je opleiding nog niet uitgeleerd? Dan kun je doorstromen naar de opleiding tot logistiek supervisor. Dit is een mbo-opleiding op niveau 4.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Logistiek
Opleidingseisen:
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbologistiek@stc-r.nl

  • STC Group