Luchtvrachtspecialist (niveau 4) - Luchtvaart

Luchtvrachtspecialist STC mbo college

Je toekomstig beroep

In de wereld van de Luchtvrachtspecialist draait alles om de factor tijd en om klantgerichtheid. Het vervoer van producten door de lucht is namelijk kostbaar, de concurrentie is groot en de eisen van klanten zijn hoog. Als luchtvrachtspecialist zorg je ervoor dat de producten van jouw klant op het juiste tijdstip, op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met de internationale wet- en regelgeving, kosten en vervoerstijden. Je voert verkoop- en onderhandelingsgesprekken en stelt offertes en contracten op. Je onderhoudt op klantvriendelijke en servicegerichte wijze contact met de opdrachtgever. Je kunt na je opleiding aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtexpediteur, vracht-afhandelbedrijf of import- / exportbedrijf.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze afwisselende opleiding leer je alles over transport via de lucht. Er is aandacht voor het opstellen van officiële documenten en vrachtbrieven. Daarnaast leer je plannen en administreren en hoe je douaneformaliteiten moet afwikkelen. En uiteraard is er tijdens de opleiding veel aandacht voor moderne talen. Tijdens je opleiding krijg je onder andere de volgende vakken: Douane, Economie, Gevaarlijke stoffen, IATA dangerous goods, Kwaliteitsmanagement, Personeel en organisatie, Luchtvaartlogistiek, Security awareness en natuurlijk Topografie. Na inschrijving moet een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd worden.

Om je beeld bij de opleiding nog beter te kunnen vormen, hebben we in onze luchtvaartvideo ook de Luchtvrachtspecialist meegenomen. Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Luchtvrachtspecialist | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Luchtvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 3 diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 42 90 266

E-mail: mboluchtvaart@stc-r.nl