Luchtvrachtspecialist - Luchtvaart

Luchtvrachtspecialist STC mbo college

Je toekomstig beroep

In de wereld van de Luchtvrachtspecialist draait alles om de factor tijd en om klantgerichtheid. Het vervoer van producten door de lucht is namelijk kostbaar, de concurrentie is groot en de eisen van klanten zijn hoog. Als luchtvrachtspecialist zorg je ervoor dat de producten van jouw klant op het juiste tijdstip, op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met de internationale wet- en regelgeving, kosten en vervoerstijden. Je voert verkoop- en onderhandelingsgesprekken en stelt offertes en contracten op. Je onderhoudt op klantvriendelijke en servicegerichte wijze contact met de opdrachtgever. Je handelt vragen en eventuele klachten af. Omdat Engels de voertaal is op de luchthaven, spreek je deze taal goed.

Als Luchtvrachtspecialist opereer je in een internationale omgeving die 24/7 doorgaat. Je hebt daarom geen van 9 tot 5 mentaliteit. Want als om twee uur ‘s-nachts blijkt dat er iets fout is gegaan bij de luchtvaartmaatschappij verwacht jouw klant dat je het direct oplost.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze afwisselende opleiding leer je alles over transport via de lucht. Er is aandacht voor het opstellen van officiële documenten en vrachtbrieven. Daarnaast leer je plannen en administreren en hoe je douaneformaliteiten moet afwikkelen. En uiteraard is er tijdens de opleiding veel aandacht voor moderne talen. Tijdens je opleiding krijg je onder andere de volgende vakken: Douane, Economie, Gevaarlijke stoffen, IATA dangerous goods, Kwaliteitsmanagement, Personeel en organisatie, Luchtvaartlogistiek, Security awareness en natuurlijk Topografie.

Student Mark en praktijkopleider Rémon nemen je mee in de wereld van de luchtvrachtspecialist:

Goed om te weten
Na inschrijving moet een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) aangevraagd worden.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt na je opleiding bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtexpediteur, vracht-afhandelbedrijf, luchtvrachtagent of import- / exportbedrijf.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol luchtvrachtspecialist

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je voor een hbo-opleiding onder andere terecht bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Om je beeld bij de opleiding nog beter te kunnen vormen, hebben we in onze luchtvaartvideo ook de Luchtvrachtspecialist meegenomen.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Meer weten?
Heb je vragen over deze opleidingen? Neem dan even contact op met Sharon Timmermans (onderwijsmanager luchtvaart): E-mail: s.timmermans@stc-r.nl.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Luchtvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 42 90 266

E-mail: mboluchtvaart@stc-r.nl