Maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige - Waterbouw

Vacature docent Scheepswerktuigkundige | STC mbo college | 05072019

Je toekomstig beroep

Als scheepswerktuigkundige waterbouw werk je bij een offshore-/baggerbedrijf. Je bent zowel boven- als benedendeks actief. Je belangrijkste taak is het in bedrijf stellen en houden van alle installaties aan boord. Dit zijn installaties voor de voortstuwing, baggerinstallaties, de pompkamer en de hulpapparatuur. Jouw taak is er voor te zorgen dat alle toegewezen materiaal in operationele topconditie is. Daarmee draag jij bij aan een optimaal productieproces.

Je opleiding en vakkenpakket

Een deel van je schooltijd breng je door op onze machinekamer- en baggersimulatoren en in ons eigen, echte machinekamerpracticum. Tijdens het eerste leerjaar leer je alles over Navigatie, Zeemanschap, Stabiliteit en andere aanverwante vakken zoals Cargo & Control. Daarnaast krijg je tijdens je opleiding onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Sleephopperzuiger, Snijkopzuiger, Grond- en vloeistofmechanica, Baggerpompen, Offshore, Voortstuwing, Hulpsystemen, Machinekamer en Automatisering.

Dit diploma geeft de vaarbevoegdheid om als scheepswerktuigkundige te varen op de grootste, zelfvarende sleephopperzuigers, snijkopzuigers en andere zeeschepen. Tijdens je opleiding is er daarom veel aandacht voor waterbouw en het baggerproces en diverse  scheepswerktuigkundige onderwerpen. Denk daarbij aan onderwerpen zoals voortstuwingssystemen, werkplaatstechniek, machinekamer en elektrische installaties.

Goed om te weten
Dit diploma geeft de vaarbevoegdheid om als hoofdwerktuigkundige te varen op de grootste, zelfvarende hopper- en snijkopzuigers en andere zeeschepen.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

 

Waar kun je aan de slag?

Na afronding van je opleiding kun je in binnen- en buitenland aan de slag.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding nog zin in een hbo-opleiding? Dan kan dat bijvoorbeeld bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Waterbouw
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl