Medewerker havenlogistiek (niveau 2) - Havens

mbo-opleiding medewerker havenlogistiek | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als medewerker havenlogistiek werk je in een dynamische en internationale omgeving. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van transport. Je stelt bijvoorbeeld vrachtdocumenten op en staat vrachtwagenchauffeurs en klanten te woord. Je verwerkt de papieren die meegaan met de vrachtwagenchauffeur. Zijn er problemen? Dan help jij deze op te lossen. De Medewerker havenlogistiek is dus een echte doener met gevoel voor administratief werk.

Na je opleiding ga je aan de slag bij een cargadoors- of een expeditiebedrijf. In onderstaande video neemt Romy Leidekker je mee naar haar werkplek.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op een afwisselend beroep. Je leert hoe je documenten opmaakt en dossiers bijhoudt. Omdat je waarschijnlijk later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, Nederlands, Loopbaan en burgerschap, Rekenen, PortBase, Softpak en Economie. Daarnaast ga je tijdens je opleiding aan de slag op de Transportketensimulator.

Deze opleiding is er in een bol- en bbl-variant. Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Veel van onze studenten blijven uiteindelijk werken bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens je opleiding ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf, bezoek je een beurs, organiseren we een introductieweek havenlogistiek, excursies in binnen- en buitenland en zelfs een skivakantie.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding medewerker havenlogistiek | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl