Medewerker havenlogistiek - Havens

Medewerker havenlogistiek STC mbo college

Je toekomstig beroep

De medewerker havenlogistiek werkt in een dynamische en internationale omgeving. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van transport. Je stelt bijvoorbeeld vrachtdocumenten op en staat klanten en vrachtwagen-chauffeurs te woord. Je verwerkt de papieren die meegaan met de vrachtwagenchauffeur. Zijn er problemen? Dan help jij deze op te lossen. De Medewerker havenlogistiek is dus een echte doener met gevoel voor administratief werk.

 

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op een afwisselend beroep. Je leert hoe je documenten opmaakt en dossiers bijhoudt. Omdat je waarschijnlijk later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, Nederlands, Loopbaan en burgerschap, Rekenen, PortBase, Softpak en Economie. Daarnaast ga je tijdens je opleiding aan de slag op de Transportketensimulator.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Deze opleiding is er in een bol- en bbl-variant. Kies je voor de bbl-variant, dan ga je een dag in de week naar school en ben je de rest van de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

 

Waar kun je aan de slag?

Met je diploma op zak kun je terecht bij een cargadoorsbedrijf of een expeditiebedrijf.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Heb je na het volgen van deze opleiding nog zin om door te leren? Dan kun je binnen dit mbo-college doorstromen naar de opleiding Coördinator havenlogistiek. Dit is een mbo-opleiding op niveau 3.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies dan de juiste aanmeldlink hieronder:

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bbl (mbo)
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl

  • STC Group