Medewerker havenoperaties (niveau 2) - Havens

mbo-opleiding medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als medewerker havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Je bent vooral bezig met het veilig laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens of goederentreinen. Je wisselt dit af met het goed vastzetten van lading zodat deze veilig vervoerd kan worden. Je bent een echte probleemoplosser. Je bent je voortdurend bewust van het belang van veilig werken, hebt een afwisselde job en vindt het niet erg om je handen uit de mouwen te steken.Tijdens en na je opleiding ga je aan de slag bij een havenbedrijf, distributiecentrum of een inlandterminal.

Je opleiding en vakkenpakket

Op school krijg je verschillende theorievakken zoals Nederlands, Engels, Veiligheid, Gevaarlijke stoffen, Ladingadministratie, Vorkheftruck (theorie en praktijk), Haventechniek, Rekenen, Havenkennis en stukgoed, Bulkgoed en Container op- en overslag, Breakbulk, Warehousing en Container op en overslag. De praktijkopdrachten maak je in je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het leerbedrijf.

Je haalt tijdens je opleiding ook gelijk je vorkheftruck-certificaat.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Als je deze opleiding gaat volgen, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Gevorderd medewerker havenoperaties. Dit is een mbo-opleiding op niveau 4.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

 

Mbo-opleiding medewerker havenoperaties | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl