Medewerker havenoperaties - Havens

Medewerker havenoperaties STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als medewerker havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Je bent vooral bezig met het veilig laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens of goederentreinen. Je wisselt dit af met het goed vastzetten van lading zodat deze veilig vervoerd kan worden. Je bent een echte probleemoplosser. Je bent je voortdurend bewust van het belang van veilig werken, hebt een afwisselde job en vindt het niet erg om je handen uit de mouwen te steken.

Je opleiding en vakkenpakket

Op school krijg je verschillende theorievakken zoals Nederlands, Engels, Veiligheid, Gevaarlijke stoffen, Ladingadministratie, Vorkheftruck (theorie en praktijk), Haventechniek, Rekenen, Havenkennis en stukgoed, Bulkgoed en Container op- en overslag, Breakbulk, Warehousing en Container op en overslag. De praktijkopdrachten maak je in je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het leerbedrijf.

Je haalt tijdens je opleiding ook gelijk je vorkheftruck-certificaat.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Tijdens en na je opleiding ga je aan de slag bij een havenbedrijf, distributiecentrum of een inlandterminal.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je binnen de sector Havens doorstromen naar de opleiding Gevorderd medewerker havenoperaties. Dit is een mbo-opleiding op niveau 3.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Havens
Opleidingseisen:
mbo-niveau 1 diploma
vmbo-diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbohavens@stc-r.nl

  • STC Group