Medewerker operationele techniek – maintenance - Procesindustrie

Medewerker operationele techniek STC mbo college

Je toekomstig beroep

De medewerker operationele techniek – maintenance werkt als monteur. Je houdt je bezig met het plegen van onderhoud aan verschillende soorten installaties. Je monteert, repareert en test deze installaties en brengt er rapport over uit. Je werkt bijna altijd aan een specifiek onderdeel van de installaties. Dat kunnen pompen zijn, maar ook appendages, separatoren of dieselmotoren. Als onderhoudsmonteur werk je vaak in teamverband en maak je gebruik van uiteenlopende hulpmiddelen, gereedschappen en meetapparatuur. Je hebt vooral een assisterende rol en werkt onder leiding van een teamleider of de Allround operationeel technicus. Het is belangrijk dat je over sociale vaardigheden beschikt, dat je klant- en kwaliteitsgericht bent.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze tweejarige opleiding krijg je een uitgebreid pakket aan technische en exacte vakken zoals Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde, Elektrotechniek en Procestechniek, Werkplaatstechniek en Procesbeheersing, Hulpsystemen, Materialen en Gereedschappen, Technisch tekenen, Stoominstallaties en VCA. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Hoewel dit een echt technisch beroep is, zijn sociale vaardigheden, kwaliteits- en klantgerichtheid belangrijke begrippen voor de medewerker operationele techniek. Deze opleiding bieden we alleen aan op onze locatie in Brielle.

Waar kun je aan de slag?

Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven (contractors) in de energiesector of de procesindustrie.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten bol medewerker operationele techniek – maintenance

Na je opleiding

Wil je na deze opleiding verder leren? Dan kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Operationeel technicus maintenance.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Procesindustrie
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Kerkhoekstraat 1

3232 AE Brielle

Telefoon: 0181 - 412 799

E-mail: mboprocesindustrie@stc-r.nl