Planner - Wegtransport

Planner wegtransport STC Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als planner ben je verantwoordelijk voor het inplannen van het transport. Je stelt ritten en routes samen aan de hand van transportopdrachten. Je houdt rekening met het soort lading, het tijdstip van laden en lossen en de meest optimale route. Zijn je chauffeurs eenmaal onderweg, dan heb je regelmatig contact met hen. Je bent namelijk hun eerste aanspreekpunt als er onderweg problemen zijn en helpt bij het oplossen van die problemen. Als een transportopdracht is afgerond, kijk je hoe deze verlopen is en waar het beter kan. Je bespreekt de verbeterpunten met de collega’s en chauffeurs in jouw team zodat de volgende transportopdrachten nog efficiënter worden uitgevoerd. Als planner kun je werken bij een transportbedrijf, verhuisbedrijf of logistieke dienstverlener.

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding Planner wegtransport is een veelzijdige bbl-opleiding. Je krijgt een dag en een avond in de week les. De rest van de week ben je aan het werk bij je werkgever (een erkend leerbedrijf). Je krijgt les in de volgende vakken:

  • Operationeel leidinggeven
  • Kostprijsberekening
  • Vrachtbehandeling
  • Wet- en regelgeving
  • Duits en Engels

Waar kun je aan de slag?

Tijdens je opleiding ben je al aan het werk bij een transportbedrijf. Na je opleiding kun je aan de slag als planner of kun je doorgroeien naar de functie van hoofd planning.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Goed om te weten
Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Na je opleiding

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken? Dan kun je bijvoorbeeld verder leren voor Manager transport en logistiek. Dit is een mbo niveau 4 opleiding.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Je kunt ook contact opnemen met de heer Fred Ruggenberg, onderwijsmanager. Telefoon 010 – 4429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Wegtransport
Opleidingseisen:
diploma chauffeur goederenvervoer
havo-diploma
mbo-niveau 2 diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl