Planner wegtransport (niveau 3) - Transport

Mbo-opleiding Planner wegtransport | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Vanaf studiejaar 2022 – 2023 wordt de opleiding Planner wegtransport de opleiding Supply chain planner. Meer informatie over de opleiding Supply chain planner? Neem dan contact op via mbowegtransport@stc-r.nl.

Als planner ben je verantwoordelijk voor het inplannen van het transport. Je stelt ritten en routes samen aan de hand van transportopdrachten. Je houdt rekening met het soort lading, het tijdstip van laden en lossen en de meest optimale route. Zijn je chauffeurs eenmaal onderweg, dan heb je regelmatig contact met hen. Je bent namelijk hun eerste aanspreekpunt als er onderweg problemen zijn en helpt bij het oplossen van die problemen. Als een transportopdracht is afgerond, kijk je hoe deze verlopen is en waar het beter kan. Je bespreekt de verbeterpunten met de collega’s en chauffeurs in jouw team zodat de volgende transportopdrachten nog efficiënter worden uitgevoerd. Als planner kun je werken bij een transportbedrijf, verhuisbedrijf of logistieke dienstverlener.

Benieuwd of de opleiding Planner wegtransport iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op donderdag 9 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Logistiek en Vervoer. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding Planner wegtransport is een veelzijdige bbl-opleiding. Bij je werkgever leer je in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Op school leren we je alles over inhoudelijke vakken als Operationeel leidinggeven, Kostprijsberekening, Vrachtbehandeling, Wet- en regelgeving. Ook is er aandacht voor Duits en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Planner wegtransport | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
diploma chauffeur goederenvervoer;
mbo-niveau 2 diploma;
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl