Schipper machinist beperkt werkgebied (niveau 2) - Zeevaart

Mbo-opleiding Schipper machinist beperkt werkgebied / SMBW | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als schipper machinist beperkt werkgebied werk je op een schip dat dienst doet in de offshore, bij de kustwacht, een loodsdienst of havendienst. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Je loopt wacht, houdt je bezig met navigatie en verhelpt eenvoudige technische storingen. Je werkt in onregelmatige diensten en het kan voorkomen dat je continu aan boord van het schip bent.

Jouw werkdag

In onderstaande video neemt Dwayne je mee naar zijn stage bij het Nederlands Loodswezen en laat hij zien hoe een werkdag van een schipper machinist beperkt werkgebied eruit ziet.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens de opleiding leer je zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden.

Wij laten je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je tijdens de vaarweek op ons opleidingsschip en tijdens je stageperiode. En voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren. Zoals de brugsimulator en de machinekamersimulator.

Een deel van je tijd breng je door in het lassen / bankwerkenlokaal en de machinekamer. Ook theorie is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je leert alles over voortstuwing, hulpsystemen, automatisering, navigatie, manoeuvreren, cargo en control, wiskunde en natuurkunde. Om goed te kunnen communiceren met bemanningsleden leer je Engels.

 

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding Schipper machinist beperkt werkgebied volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal gewerkt aan boord van een schip en daardoor weten zij uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 448 63 88.

Aanmelden
Wil jij graag schipper machinist beperkt werkgebied worden? Meld je dan aan!

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
mbo-niveau 1 diploma;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl