Stuurman / werktuigkundige visserij (niveau 2) - Visserij

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Stuurman / werktuigkundige visserij werk je op een trawler of kotter van maximaal 24 meter en maximaal 30 mijl vanaf de kust. Afhankelijk van het schip waar je op werkt blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je belangrijkste taken aan boord zijn het wachtlopen en het onderhouden van de technische installaties. Daarnaast zet je de netten uit en controleer je deze. Na het vangen van de vis verwerk je deze zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je streeft daarbij naar een optimale kwaliteit van de vis en je werkt volgens de wettelijke voorschriften op het gebied van gezondheid en milieu.

Benieuwd of de opleiding Stuurman / werktuigkundige visserij iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op zaterdag 11 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Scheepvaart. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Daarnaast leer je hoe het technisch onderhoud aan boord moet uitvoeren zodat je alle mogelijke storingen aan boord kunt verhelpen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Voortstuwing, Vismethoden, Visserijkunde, Visverwerken en Netten berekenen. Een deel van je opleiding breng je door op de visserijsimulator en in het boetlokaal.

Leuk om te weten

Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding tot Stuurman kleine vissersschepen (niveau 3).

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met de locaties Stellendam (0187 – 49 19 68) of Katwijk (071 – 401 32 98).

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik hieronder op de button met de juiste locatie.

Katwijk

Stellendam

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 | STC mbo college

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bol (mbo)
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Visserij
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
mbo-niveau 1 diploma;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl