Technicus alle schepen (niveau 4)

Mbo-opleiding Maritiem waterbouwer / scheepswerktuigkundige | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De technicus alle schepen, ook wel maritiem officier alle schepen, werkt in een (inter)nationale omgeving. Als technicus zorg je voor alle ingewikkelde, technische installaties aan boord. Denk hierbij aan de hoofdmotoren in de machinekamer, de drinkwaterinstallaties en de installaties voor het opwekken van energie. Een uitdagende job voor iemand die van avontuur houdt.

Benieuwd of de opleiding Technicus alle schepen iets voor jou is?

Bezoek onze open dag! Op zaterdag 11 december kom je alles te weten over onze opleidingen van Scheepvaart. Kom jij ook langs?

Kun je niet komen? Elke 1e en 3e maandag van de maand staan we voor je klaar met STC Live.
Onze voorlichters beantwoorden jouw vragen over onze opleidingen.

Meer over STC Live

Je opleiding en vakkenpakket

De opleiding bereidt je voor op de taken van technicus. Na het behalen van je diploma krijg je je vaarbevoegdheid. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk oefenen in de praktijk. Dit doe je tijdens de vaarweek op ons opleidingsschip en tijdens je stages. Voordat je daadwerkelijk de zee opgaat, oefen je op verschillende simulatoren. Je brengt een deel van je tijd door in de machinekamer, het lassen / bankwerkenlokaal en het NauTech.

Omdat theorie ook belangrijk is, krijg je tijdens je opleiding vakken als Voortstuwing, Hulpsystemen, Automatisering, Navigatie, Manoeuvreren, Cargo, Control, Natuurkunde en Wiskunde. En met dit diploma op zak kun je aan de slag op een groot aantal schepen zoals een cruiseschip, een containerschip, een coaster of een offshore schip.

Eerste twee jaar
Als je kiest voor technicus alle schepen krijg je de eerste twee jaar een gezamenlijk basisdeel. Je leert hier alles over varen op zee. Je krijgt de basis van de nautische en technische vaardigheden onder de knie. En je maakt kennis met de verschillende specialisaties. Bovendien krijg je een introductie voor de Rijn- en binnenvaart.
Na dit basisdeel kies je de specialisatie die het best bij je past. Tijd genoeg dus om te ontdekken of technicus alle schepen iets voor jou is!

 

Leuk om te weten

Als je op het STC mbo college de opleiding technicus alle schepen volgt, krijg je les van ervaren vakdocenten. Zij hebben allemaal gewerkt aan boord van een schip en daardoor weten zij uit eigen ervaring hoe het is om in de maritieme wereld te werken. Heb je na het volgen van deze opleiding nog zin om door te leren? Dan kun je voor een hbo-opleiding bijvoorbeeld terecht bij de Rotterdam Mainport Institute.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder. Let op: de officiële naam van deze opleiding is veranderd naar Maritiem officier alle schepen (niveau 4):

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Techniek aan boord
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;
mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma;

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl