Vrachtwagenchauffeur (niveau 2) - Transport

Mbo-opleiding vrachtwagenchauffeur| STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als vrachtwagenchauffeur zorg je ervoor dat jouw lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming komt. Uiteraard is de lading compleet en heel als je aankomt bij de ontvanger. Het betekent dat je niet alleen een vrachtwagen goed kunt besturen, maar ook het Europese wegennet goed kent. Je moet immers de snelste (en veiligste) weg van A naar B weten te vinden. Sommige chauffeurs rijden alleen in Nederland, andere chauffeurs hebben heel Europa als hun werkgebied. Je hebt contacten met je werkgever, de planner en in een aantal gevallen met de ontvanger. Soms sta je met pech langs de weg. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties is dan best handig. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een transportonderneming, verhuis- of koeriersbedrijf.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg een live voorlichting van het college Logistiek & Vervoer. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

 

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over verkeersregels, voertuigkunde, routeplanning, laden & lossen. Bij een leerbedrijf of stagebedrijf ga je aan de slag met de praktijk. Tijdens je opleiding krijg je vakken als Nederlands, Engels, Duits, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Theorie rijbewijs B, C en CE met code 95 Voertuigtechniek, Vervoerskennis, Administratie CCV, Wegennet en Trucking the future.

Tijdens de opleiding ga je een dag per week naar school en ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerwerkplek. Wil je de opleiding volgen bij het STC? Dan kunnen wij je in contact brengen met bemiddelingspartijen die de erkende leerbedrijven vertegenwoordigen. Ook is een medische keuring onderdeel van het inschrijfproces.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

In de regio Rotterdam is het mogelijk om werken en leren te combineren via The Greenery campus. Je volgt dan de bbl-opleiding op locatie bij The Greenery en gaat daarnaast meteen aan het werk. Jaarlijks zijn 20 leerwerkplekken bij dit erkende leerbedrijf beschikbaar. In het Westland kan je deze opleiding in bbl ook volgen op de locatie ABC Westland, in Poeldijk. Klik hier voor meer info.

Open dag en voorlichting

Benieuwd of deze opleiding bij je past? Bezoek dan een open dag, doe mee aan een voorlichting van STC live of kijk wanneer het jou uitkomt de online voorlichting terug.

Ben je nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.  Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

Deze bbl-opleiding wordt ook aangeboden in het Westland in samenwerking met STL. Je krijgt één dag in de week les op de locatie ABC Westland, in Poeldijk. Wil je meer informatie over de opleiding vrachtwagenchauffeur? Dan ben je tijdens een open dag van harte welkom op de locatie Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder:

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Studie in Cijfers
Ben je benieuwd naar de kans op stage en werk van deze opleiding? Klik dan door naar Studie in Cijfers:

Mbo-opleiding Vrachtwagenchauffeur | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
30 augustus 2021
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg;
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;
mbo-niveau 1 diploma;
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma;

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl