Vrachtwagenchauffeur (niveau 2) - Transport

Mbo-opleiding vrachtwagenchauffeur| STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

Als vrachtwagenchauffeur zorg je ervoor dat jouw lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming komt. Uiteraard is de lading compleet en heel als je aankomt bij de ontvanger. Het betekent dat je niet alleen een vrachtwagen goed kunt besturen, maar ook het Europese wegennet goed kent. Je moet immers de snelste (en veiligste) weg van A naar B weten te vinden. Sommige chauffeurs rijden alleen in Nederland, andere chauffeurs hebben heel Europa als hun werkgebied. Je hebt contacten met je werkgever, de planner en in een aantal gevallen met de ontvanger. Soms sta je met pech langs de weg. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties is dan best handig. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een transportonderneming, verhuis- of koeriersbedrijf.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens je opleiding leer je alles over verkeersregels, voertuigkunde, routeplanning, laden & lossen. Bij een leerbedrijf of stagebedrijf ga je aan de slag met de praktijk. Tijdens je opleiding krijg je vakken als Nederlands, Engels, Duits, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Theorie rijbewijs B, C en CE met code 95 Voertuigtechniek, Vervoerskennis, Administratie CCV, Wegennet en Trucking the future.

Tijdens de opleiding ga je een dag per week naar school en ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerwerkplek. Het STC kan jou hierin ondersteunen. Ook is een medische keuring is onderdeel van het inschrijfproces. Als je 18 jaar of ouder bent en in het bezit van rijbewijs B, kun je de opleiding ook in 1 jaar afronden.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Uiteraard draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een leuke schooltijd hebt. Daarom organiseren we regelmatig excursies naar bedrijven en beurzen, (buitenlandse) studiereizen en sporttoernooien.

Open dagen

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 010 – 429 02 66.

In samenwerking met DON opleidingen bieden wij deze bbl-opleiding ook aan in het Westland. Onze studenten krijgen les aan het Galgepad 11, in Naaldwijk. Deze locatie is op 19 februari niet geopend. Wil je toch meer informatie? Dan ben je van harte welkom op woensdag 19 februari, tussen 16.00 en 20.30 uur, op de Waalhaven Zuidzijde 16 in Rotterdam.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Vrachtwagenchauffeur | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Transport
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH Rotterdam

Telefoon: 010 - 42 90 266

E-mail: mbowegtransport@stc-r.nl