AB INITIO – nieuw opleidingsschip

We hebben de ambitie om met opleidingsschip AB INITIO het duurzaamste opleidingsschip voor Maritiem Nederland te bouwen. Na ruim 50 jaar trouwe dienst zijn de huidige opleidingsschepen toe aan vervanging. Eind 2018 zijn leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag gegaan met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van de vervangende schepen. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het bedrijfsleven. Eind maart 2020 werd bekend dat Concordia Damen de Europese aanbesteding gegund heeft gekregen. Zij gaan de AB INITIO nu verder technisch ontwerpen en bouwen. Naar verwachting wordt het schip in 2022 opgeleverd.

 

 

Word vriend en sponsor de AB INITIO!  

Klik hier voor de verschillende sponsormogelijkheden.

Neem contact op met Nicole van Spronsen | n.vanspronsen@stc-r.nl  | +316 109 712 55 |

Het schip gaat straks een belangrijke rol spelen tijdens de opleiding van vmbo-leerlingen, mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Klik op de afbeelding voor meer artist impressions. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting. 

Aanmelden Nieuwsflash

Een aantal keer per jaar houden we geïnteresseerden op de hoogte via de ‘AB INITIO Nieuwsflash’. Heeft u interesse om deze te ontvangen? Klik hier om u aan te melden.

 

 

 

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 000

E-mail: info@stc-group.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group