CIV Maritieme Techniek/ Maritiem TechPlatform

Het CIV Maritieme Techniek gaat vanaf 2018 verder als Maritiem TechPlatform.
Er blijft een samenwerking tussen STC Group, het Da Vinci College en het maritieme bedrijfsleven in de regio Rotterdam-Rijnmond en Drechtsteden.
Ook het doel is overanderd, namelijk het vergroten van de innovatiekracht van de sector en de groei van het aantal goed opgeleide vakmensen in de regio.

 

> Klik hier voor het laatste nieuws over dit project  <

 

Wat gebeurde er voor 2018?

In het project CIV Maritieme Techniek zijn drie progammalijnen gedefinieerd, waarbinnen verschillende projecten worden uitgevoerd. Zo wordt voor de programmalijn ‘Vergroten van de aantrekkelijkheid van de sector’ actief bijgedragen en deelgenomen aan de maritime innovation experience (MIE) en organiseren we de Summerschool. Daarnaast komt er een Skills Lab Maritime. Aanvullend op de eerder opgeleverde innovatieve ontwerpomgeving komt er in het Skills Lab een innovatieve werfomgeving. Hier zijn bijvoorbeeld de routing en machines die op een moderne werf gebruikt worden, terug te vinden. Denk hierbij aan een logische en efficiënte routing, lasrobot, watersnijder en lassimulatoren voor opleiding. Bedrijven kunnen er opdrachten neerleggen of zelf uitvoeren in samenwerking met studenten.

De programmalijn ‘Kennisontwikkeling en valorisatie’ wordt onder andere ingevuld met docentenstages bij het bedrijfsleven, waarbij de docenten een aantal dagen meelopen bij een bedrijf in de maritieme sector. De opgedane kennis aan beide zijden wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het vak constructieleer, voor mbo scheeps- en jachtbouw. De bedrijven waar stage gelopen wordt zijn onder andere Damen, Marin en Neptune Shipyards.

In het kader van kennisontwikkeling en valorisatie is er ook samenwerking met Bakker Sliedrecht. Samen met dit bedrijf is een hoogspanningspracticum ontwikkeld en ingericht. In dit practicum kunnen leerlingen en mensen uit het bedrijfsleven geschoold en gecertificeerd worden volgens de nieuwste eisen.

De laatste programmalijn, samenwerking in de sector, wordt ingevuld door o.a. de ontwikkeling van een visuele kennismanagementtool. Het doel is een wereldwijde kennis- en zoekmachine te ontwikkelen waarin de gebruiker een persoonlijke kennisbank kan inrichten.

 

Contact en nieuwsbrief

Wilt u bijdragen met uw bedrijf of heeft u een vraag voor het CIV Maritieme Techniek? Dan kunt u mailen naar Leonie van der Kuij: kuij@civ-maritiemetechniek.nl.

 

Op de hoogte blijven van nieuws over dit project?
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief >

Docent maritieme werktuigkunde | STC Group | Rotterdam 21052019

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl