Offshore – Topklas WIND

De offshore sector groeit wereldwijd en heeft een grote aantrekkingskracht op avontuurlijke technische talenten. STC Group, als beroepsopleider voor de sector, groeit hierin mee. Ons opleidingsaanbod Offshore is net zo divers als de sector zelf: van opleidingen voor diegenen die de offshore schepen bouwen tot opleidingen voor zij die er op varen. Op onze website STC Offshore Academy vindt u een overzicht van ons opleidingsaanbod voor de offshore. Ook biedt de site praktische informatie over het werken in de offshore.

 

Windmolen voor trainingen op Heijplaat
Om cursisten en studenten nóg beter voor te bereiden op de praktijk, wordt geïnvesteerd in een windmolen op de locatie van STC-KNRM aan de Quarantaineweg in Rotterdam die specifiek ontwikkeld is voor trainingsdoeleinden. Tot op heden werden de Working at Height modules voor de GWO trainingen op een externe locatie aangeboden, maar vanaf juli kunnen alle vijf de modules van de GWO trainingen uitgevoerd worden op de Heijplaat. Klik hier voor meer informatie.

 

Mbo-studenten volgen keuzedeel Topklas Wind
Op het STC mbo college Procestechniek & Maintenance in Brielle wordt sinds het studiejaar 2018 – 2019 de topklas WIND als keuzedeel aangeboden.  Dertien stoere jongens en één meisje van opleiding Allround Operationeel Technicus (mbo niveau 4) zijn gestart aan deze topklas. Dit keuzedeel valt binnen hun vierjarige mbo-opleiding en leidt hen op voor een baan als (offshore) windmolenonderhoudsmonteur.

 

In februari 2019 zijn zij aan hun stageperiode begonnen. Een deel van deze studenten is op dit moment werkzaam bij Enercon Benelux B.V. Voorafgaand aan de stageperiode hebben de studenten verschillende veiligheidstrainingen moeten volgen, waaronder een veiligheidstraining specifiek voor werken op hoogte. Deze trainingen zijn aangeboden in samenwerking met STC-KNRM. De vloggers van STC in beeld maakten opnames van deze training.

 

Opleider in Offshore - topklas WIND | STC Group

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl