STC Training & Consultancy behaalt mijlpalen met LNG-training

11
Juli 2017
LNG-training

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de LNG-training ‘LNG als Brandstof Advanced (IGF Code)’ van STC Training & Consultancy volledig geaccrediteerd. STC Training & Consultancy is daarmee de eerste opleider in Nederland die erkend is voor deze advanced training. Het geaccrediteerde trainingsprogramma is zo opgesteld dat de zeevarende ook meteen voldoet aan twee van de drie volgens de IGF code vereiste bunkeringen. Deze twee bunkeringen vinden plaats op de LNG-simulator en in het tankerpracticum van de STC-Group.

Volgens de IGF Code zijn zeevarenden in een leidinggevende positie of in een functie waarbij directe handelingen worden verricht met de overslag van LNG of met de LNG voortgedreven motor verplicht om een advanced training te volgen én drie bunkeringen bij te wonen. In de STCW-reglementen is vastgesteld dat twee van de drie vereiste bunkeringen mogen plaatsvinden op simulatoren. STC Training & Consultancy heeft een unieke combinatie van de training en twee bunkeringen ontwikkeld. Voor de bunkeringen neemt STC Training & Consultancy assessments af op de LNG-simulator en in het tankerpracticum.

 

Advanced trainingen
Tijdens de vierdaagse training ‘LNG als Brandstof Advanced (IGF Code)’ ligt de nadruk op de veiligheidssystemen, nood- en bunkeringprocedures. Ook voor de praktijk, zoals het bunkeren en incidentbestrijding, is ruime aandacht. Het praktijkgedeelte vindt plaats op de LNG-simulator, in het tankerpracticum en op het Fire & Safety Training Centre van de STC-Group. Zowel de training als de assessments op de LNG-simulator en in het tankerpracticum zijn door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) geaccrediteerd. Om de bevoegdheid bij KIWA aan te kunnen vragen, moet de zeevarende volgens het STCW na het volgen van deze training nog één, niet-gesimuleerde, bunkering bijwonen. “Dankzij de inzet van de praktijkfaciliteiten kan de zeevarende binnen vier dagen de volledige training inclusief twee gesimuleerde bunkeringen van het verplichte lijstje afstrepen”, aldus Edwin Schepers, commercieel manager STC Training & Consultancy

Deze training is ontwikkeld in het kader van het ReaLNG-project en medemogelijk gemaakt door de Europese Unie.

this project is co-financed by the European Union

Meer nieuws