Terugblik open dagen januari

25
Januari 2018
terugblik open dagen januari 2018 | STC mbo college Rotterdam

Vrijdagavond 19 en zaterdag 20 januari was het open huis bij het STC. In Rotterdam aan de Lloydstraat en aan de Waalhaven Z.z., en op de schoollocaties in Brielle, Stellendam, Katwijk en Zwolle. De deuren wijd open, mooie boeketten op de balies en studenten die de bezoekers welkom heetten. Sommige bezoekers wisten precies wat ze willen worden (machinist, buschauffeur), of hadden vooraf de website en het programma goed bestudeerd en liepen doelgericht naar een lokaal voor een presentatie.  Anderen kwamen kijken zonder vastomlijnd doel, maar met een vaag gevoeg of met vragen.

Studenten en docenten stonden paraat om te vertellen over de opleidingen en om de bezoekers te attenderen op de prachtige simulatoren die door de gebouwen verspreid staan opgesteld. Het aan de wal leggen van een binnenvaartschip met een Virtual Reality was een populaire activiteit, een bezoek aan de machinekamer een belevenis en het (virtueel) rijden met de trein voor sommigen a dream come true. Voor bezoekers was het een buitenkans, voor onze studenten is het dagelijkse kost. Heftrucks, steekkarren, maar steeds meer high tech mogelijkheden worden benut om studenten voor te bereiden op een mooie toekomst in de haven, transport of logistiek. Heb je de open dag gemist? Op 14 maart is er nog een. Dat is de laatste van het jaar.

Grijp je kans en loop op 14 maart tussen 16.00 en 20.00 uur binnen bij een van de mbo-locaties! Nieuwsgierigheid vinden wij een goed eigenschap, dus stel al je vragen. Over de opleiding, of over de toelating.  Misschien vraag je je af of je de juiste vooropleiding hebt, of wil je naar het hbo en zoekt daarvoor de kortste weg. Onze voorlichters, docenten en studenten doen hun best je alle informatie te geven die je nodig hebt op weg naar voor de wereld van morgen.

Benieuwd naar foto’s van de open dagen? Klik door naar onze Facebookpagina.

Meer nieuws