Trendsessie energietransitie

De Trendsessie Energietransitie vond dinsdag 29 maart plaats in de mooiste zaal van Rotterdam, onze eigen Lloydzaal. De sessie werd georganiseerd door Deltalinqs, KPMG en de Rotterdam Maritime Services Community en gehost door STC Group. De keynote speech van Alice Krekt (Climate Director Deltalinqs) gaf een overzicht van de ontwikkelingen én uitdagingen die de bedrijven in de Rotterdamse haven op zich af zien komen en vooral de kansen die er daardoor aankomen. 

Nieuwe ontwikkelingen en technologieën  
Door middel van pitches werden nieuwe ontwikkelingen en technologieën enthousiast en in een goed tempo gepresenteerd door verschillende innovatieve bedrijven. De pitches van Finco Fuel Group (alternatieve brandstoffen), Wilson Agency (walstroom) en Value Maritime (C02 filtersystemen aan boord) gingen over directe toepassingen en anderen gaven een inkijkje in de mogelijkheden voor waterstof opslag (Vopak), autonoom varen (Damen Shipyards) ontwikkelingen om energie duurzaam in te kopen (KPMG) en het menselijk kapitaal (STC Group).

Mooie wisselwerking 
Dit gaf mooie input voor diepgaandere gesprekken rondom de pitchtafels en voor tijdens de paneldiscussie. De Young Professionals stelden kritische en uitdagende vragen en kwamen met aanvullingen, waarmee het panel het gesprek weer oppakte. Er was een mooie wisselwerking. 

Het smaakt naar meer en is ook een mooie methode om voor ons onderwijs in te zetten, dus voor herhaling vatbaar. Een uitgebreider verslag volgt nog. 

Meer info: Linda Treuman en Audrey Rost-Ernst