Winnaars van het Rotterdams Havenevenement 2018

07
Juni 2018
Winnaars van het Rotterdams Havenevenement 2018

Diverse talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven zijn vanavond in de schijnwerpers gezet tijdens de feestelijke lustrumeditie van het Rotterdams Havenevenement. Ana Duškov ging met de titel van Jong Haventalent aan de haal. Dennis Maat mag zich sinds vanavond Havenwerker van het Jaar noemen. MCR-prijsfinalist Martine Kooy werd gekozen tot meest talentvolle mbo-student. Stefan Gerrits won de SmartPort scriptieprijs. Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart is gekozen als het Beste Havenidee. Op deze lustrumeditie maakte wethouder Adriaan Visser een zesde winnaar – iemand uit het publiek – blij met een havengerelateerd prijzenpakket. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.

 

MCR-prijs
De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er ging dit jaar naar Martine Kooy. Martine volgt de mbo-opleiding allround operationeel technicus op het STC mbo college. Zij ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten, Sacha Bosman en Maurice de Vries, volgen ook een mbo-opleiding bij het STC mbo college.

Havenwerker van het Jaar
Na een spannende stemronde mag Dennis Maat, Chef Machinist bij EECV zich Havenwerker van het Jaar 2018 noemen. Dennis ontving de bij de titel horende prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. De titel Havenwerker van het Jaar wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Ook Melvin Wubben, Loodsbaas bij Metaal Transport was doorgedrongen tot de finale.


SmartPort Scriptieprijs
Deze prijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Stefan Gerrits, student Technische Universiteit Delft. Stefan schreef een scriptie met als titel ‘Feasibility Study of the Hub and Spoke Concept in the North Sea: Developing a Site Selection Model to Determine the Optimal Location’. Christian Kaps en Johann Barlach drongen eveneens door tot de finale.


Jong Haventalent
Ana Duškov van ECT mag zich Jong Haventalent 2018 noemen. Ana kreeg het prijzenpakket overhandigt van het haventalent van 2017 Renee Naaktgeboren. Wouter de Jonge (Bolier) was de andere finalist in deze categorie.

 

Beste Havenidee
Het Beste Havenidee 2018 is geworden: Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart. Dit is een idee van Peter van ’t Veer, hbo-student Technische Natuurkunde aan de Haagse Hogeschool.

Ook de ideeën Oplossing voor onderwater geluidsoverlast (Jasper Kik, Stijn Leeuwen en Siemen Stoute, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute)  en Algenkwekerij op de Noordzee (Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij en Nina Beekman, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute)  dongen mee naar de prijs.

Het Rotterdams Havenevenement werd voor de vijfde maal georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en STC Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Center of Expertise – Hogeschool Rotterdam.

Meer nieuws

 • Juni
  15

  Nieuwe opleidingsschepen voor STC Group

  STC Group voegt de komende jaren nieuwe binnenvaartschepen voor de verschillende nautische opleidingen aan haar vloot toe. Bij het ontwerp en de bouw van de schepen maken we gebruik van de kennis en ervaring die in de organisatie aanwezig is. Daarnaast betrekken we ook externe partijen die

  Lees verder

 • Juni
  14

  STC werkt mee aan Startbaan 5

  Na vier succesvolle edities werkt het STC ook in 2018 mee aan het scholings- en oriëntatieproject Startbaan.

  Lees verder

 • Mei
  29

  STC Group neemt deel aan Maritime Industry 2018

  Van 29 mei t/m 31 mei 2018 ontmoet de maritieme sector elkaar tijdens de Maritime Industry 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem. U bent van harte welkom in onze stand (J.120).

  Lees verder

 • Mei
  24

  Groen licht voor Plant of the Future

  Samen met overheden en bedrijfsleven gaat STC Group in Brielle aan de slag met de realisatie van the Plant of the Future.

  Lees verder

 • Mei
  22

  Lustrumeditie Rotterdams Havenevenement

  Op donderdag 7 juni vindt de vijfde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats; hét jaarlijkse moment waarop de Rotterdamse haven jonge én iets minder jonge haventalenten in het zonnetje zet. Mis het Havenfeestje van het jaar niet! Reserveer een plaats in de zaal.

  Lees verder