AB INITIO

Nieuw opleidingsschip STC Group

Na ruim 50 jaar trouwe dienst, waarvan zo’n 18 jaar als opleidingsschip van STC Group, zijn de huidige opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix toe aan vervanging. Eind 2018 zijn leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag gegaan met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van de vervangende schepen. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het bedrijfsleven.

Het eerste schip, AB INITIO, zal in 2021 in gebruik genomen worden. Het schip gaat straks een belangrijke rol spelen tijdens de opleiding van vmbo-leerlingen, mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Aanmelden Nieuwsflash
Een aantal keer per jaar houden we geïnteresseerden op de hoogte via de ‘AB INITIO Nieuwsflash’. Heeft u interesse om deze te ontvangen? Klik hier om u aan te melden.

Wilt u ons helpen?
We hebben de ambitie om met de AB INITIO het duurzaamste opleidingsschip voor Maritiem Nederland te bouwen. Wilt u ons daarbij helpen? Is uw bedrijf maatschappelijk betrokken en ziet u kans om samen met ons dit prachtige project te realiseren? We hebben behoefte aan expertise, vakkennis en donaties in de vorm van geld of natura. Wat levert het u op? Inspiratie, trots en een bijdrage aan de ontwikkeling van toekomstige maritieme talenten.

Graag gaan we met u in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem hiervoor contact op met Nicole van Spronsen | n.vanspronsen@stc-r.nl  | +316 109 712 55 |

Conceptueel ontwerp