Maak kennis in Stellendam of Katwijk

Visvaart

Het beroep van visserman is omgeven door mooie tradities en sterke verhalen. Vroeger was het een heel zwaar beroep. Tegenwoordig zijn de kotters en trawlers uitgerust met de modernste apparatuur en is het vissen veiliger en minder zwaar geworden. Een visserman gaat graag naar zee en komt even graag weer thuis.  Mét een mooie vangst natuurlijk.

Het STC mbo college heeft twee echte visserijscholen, in Katwijk aan Zee en in Stellendam. Hier kun je regionaal terecht voor een mbo-opleiding die je voorbereidt op een carrière in de zeevisvaart. Het overzicht daarvan vind je hieronder:

 

Benieuwd of één van de visvaartopleidingen bij  je past? Bezoek dan de open dag. Vrijdag 17 januari 2020 in Katwijk en op zaterdag 18 januari in Stellendam!  Onze studenten en docenten staan voor je klaar om meer te vertellen over de opleiding, stages en de toekomstmogelijkheden.

 

Maak kennis in Stellendam of Katwijk
Maak kennis in Stellendam of Katwijk
Zeevaart

Nederland heeft een lange zeevaarttraditie. Het varen zit de Nederlander als het ware in het bloed. Schepen zijn groter en moderner geworden en de bemanning aan boord van een schip is vaak een mengelmoes van verschillende nationaliteiten. Een ding is niet veranderd: de zeevaart is nog steeds een avontuurlijke sector.

Het STC mbo college is de grootste maritieme opleider van Nederland. In onder andere* in Katwijk aan Zee en in Stellendam kun je terecht voor een mbo-opleiding die je voorbereidt op een carrière op zee:

*Het is ook mogelijk om een Zeevaart mbo-opleiding te volgen in Rotterdam of Zwolle.

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl